Vilander i Kirjos složni: Novak Đoković nije najbolji teniser na svetu

Iako ATP lista kaže drugačije

  • 36
Nik Kirjos, Mats Vilander Printskrin: Youtube/Wimbledon

Drugi teniser sveta Danil Medvedev plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom nad Nikom Kirjosom rezultatom 3:1 i tako napravio još jedan korak ka tituli u Melburnu i preuzimanju prvog mesta ATP liste. Međutim, Australijanac, ali i Mats Vilander smatraju da je on već najbolji na svetu.

Kirjos je na konferenciji za medije nakon meča imao samo reči hvale za ruskog tenisera, istakavši da su Danilovi udarci u svakom gemu na istom nivou i da njegov nivo nikako ne opada, te da igra na veoma visokom nivou i da je to u ovom trenutku najbolji tenis na svetu.

Sa izjavom australijskog tenisera složio se i Mats Vilander, koji je kao obrazloženje za to mišljenje naveo kraj protekle sezone u kojoj je Medvedev trijumfovao na Ju-Es Openu, dok je završni Masters turnir osvojio Aleksandar Zverev, pa je tako Đoković ostao bez dva najvrednija trofeja na kraju godine. Vilander je takođe i pomenuo da je moguće da Kirjos tako misli jer u ovom trenutku na Australijan openu nema Novaka Đokovića.

Danil Medvedev bi, baš kao i Aleksandar Zverev, mogao da postane i zvanično najbolji teniser sveta ukoliko bi osvojio Australijan open. Moguće je da ćemo meč dvojice tenisera ruskog porekla gledati baš u finalu, kada bismo mogli da dobijemo novog najboljeg tenisera na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gox

    20. januar 2022 | 20:14

    Nije najboji na svetu nego najbolji svih vremena 😂😂

  • Goran

    20. januar 2022 | 17:48

    Ne mogu postati najbolji, vec samo mogu biti prvi ba rang listi. Najbolji nikako, jos moraju puno pure pojestii da bi to bili i osvojiti GS koje nikada u tim godinama nece moci. I pustite to najbolji. Zna se ko je bajbolji iako mu nisu dali da bude tu gdje je trebao biti.

  • .

    20. januar 2022 | 16:26

    Lako je pricati kada najboljem nije dozvoljeno da igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA