≫ 

Istorija se piše: Kecmanović u osmini finala Australijan opena!

Bravo, Mićo! Samo napred!

  • 22
Kecmanović igra Grend slem života u Melburnu

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović uspostavio je još jedan lični rekord na Grend slem takmičenjima i plasirao se u osminu finala Australijan opena! Srpski teniser je pobedom nad još jednim Italijanom, Lorencom Sonegom, sa 3:1 (6:4, 6:7, 6:2, 7:5) uspeo da na najbolji mogući način iskoristi izostanak Novaka Đokovića sa turnira koji je trebalo da mu bude protivnik na startu turnira.

Čudne sudbine, ali Kecmanović je na početku takmičenja u Melburnu najavio da će da osveti Novaka i to radi na zaista dobar način. U dosadašnjem delu karijere nije išao dalje od drugog kola na četiri velika nadmetanja, ali sada je otišao dva koraka napred.

Iako je preuzeo sve eventualne Novakove protivnike, Sonego je u tri runde već drugi teniser koji daleko bolje stoji po rangu od Srbina. Današnji protivnik je bio 26. igrač sveta, neko ko je glasio za nešto većeg favorita u odnosu na Miću koji je trenutno 77. na planeti.

Kada se ovakvi uspesi dese, uvek se razmišlja o novom, a Miomir će novo iznenađenje i ulazak među osam najboljih u Australiji tražiće preko Gaela Monfisa koji je bio bolji od Kristijana Garina.

Kecmanović igra Grend slem života u Melburnu

Foto: Tanjug/AP

Mnogi su se uplašili u drugom setu da bi Kecmanović mogao da doživi onaj sebi svojstven i niotkuda pad, ali je on ostao da se bori, nastavio da se nosi sa veoma agresivnom igrom protivnika koji je većinu svoje snage ulagao na servisu.

Prvi brejk i potvrda viđeni su u trećem i četvrtom gemu (3:1), da bi Kecmanović nakon jednog manjeg turbulentnog momenta uspeo da osvoji prvi set.

Sve je izgledalo više nego sjajno - odmah na startu drugog seta brejk, manje poteškoće samo u četvrtom gemu, ali onda niotkuda Sonego ribrejkom vraća sebi šanse (4:4).

Najveći strah u mentalni pad srpskog predstavnika osetio se u taj-brejku kada je Mića imao čak tri vezane set lopte, dve na svom servisu, ali nijednu nije uspeo da iskoristi. Klackalica se nastavila do 8:8, ali Italijan nije propustio svoju treću priliku da poravna u setovima.

Lorenco Sonego nije uspeo da stane na put Kecmanovića

Foto: Tanjug/AP

Koliko je Kecmanović radio na sebi, videlo se u trećoj deonici. Sonego je bio bez šansi da bilo šta uradi na protivnikov servis gem, a sam je pretrpeo dva brejka u poznim trenucima seta, tako da smo ponovo imali prednost Kecmanovića koji je bio ponovo mnogo bliži pobedi.

Ponovo pad i ponovo strah - italijanski teniser je iz četvrtog pokušaja napravio brejk koji je uz potvrdu vukao sve do osmog gema gde je Kecmanović uspeo da poravna na 4:4, a onda i da natera protivnika da servira za ostanak u meču.

Gubio je Sonego polako korak, pravio sve više grešaka, a onda je već u narednom servis gemu skroz popustio i propustio Kecmanovića u naredno kolo turnira.

Video: Stepenice pored crkve Ružice, sveto mesto za Novaka: Odavde se spremao da pokori svet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    21. januar 2022 | 08:31

    Bravo Mićo😀

  • Srbija

    21. januar 2022 | 09:59

    Idemooo breee!!!🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Dragan

    21. januar 2022 | 08:39

    VELIKI NOVAK ! mu je dao BLAGOSLOV da osvoji ovaj sada tako bedni turnir.napred Kecmane samo kecaj sve redom Idemoooo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA