≫ 

Đokovićev trener: Novaka će ovo boleti dugo, ali još uvek nije rekao poslednju reč u tenisu

Vajda je upitan šta misli koji će biti naredni Đokovićevi koraci

  • 2
Marjan Vajda, Novak Đoković

Foto: Andrew Schwartz / Sipa Press / Profimedia

Trener Novaka Đokovića, Marjan Vajda, u velikom intervjuu za Aktuality otkrio je kako je proživljavao svu sagu koja je završena deportacijom najboljeg tenisera sveta iz Australije.

- Morao sam da se smirim, jer i dalje ne razumem to što su mu uradili, dugo nisam video takvu nepravdu. Uz to, mediji su velikim delom krivi jer su manipulisali informacijama. U Australiji su pogotovo konstantno podgrevali stav protiv Đokovića.

Slovački trener ističe da je bio u šoku i pod velikim emocijama.

- Ne znam kako bih se poneo da sam bio tamo. Čak i ovde, kod kuće u Bratislavi, nisam dobro spavao i nisam verovao da takva stvar može da se dogodi. Svi znaju da je putovao samo sa jednim ciljem – da odbrani trofej na prvom Grend slem turniru u sezoni - rekao je Vajda.

- Nije mnogo ni koristio telefon. Slao sam mu poruke ohrabrenja i neke linkove. Ne mogu ni da zamislim kako mu je bilo, verovatno je mnogo patio. Podneo je sve, ali obeležili su ga, bio je to politički proces. Imaće značajne posledice, neće biti lako vratiti se. Bio je to i upad u njegovu privatnost.

On takođe navodi da je dosta tenisera dalo podršku Novaku.

- Mnogi igrači su pisali i njemu i meni, saosećali su s njime. Ipak, neće da govore u javnosti. Nigde u javnosti nećete naći koliko je večeri Novak proveo za kompjuterom razgovarajući sa mnogim igračima o njihovim uslovima života, kako može da im pomogne, uvek je pomagao svima. Čak i ono sa biciklima u karantinu u Melburnu prošle godine, tokom cele pandemije se borio za njih. Imam osećaj da igrači nemaju dovoljno pravih izvora informacija, mediji ih pogrešno navode i uglavnom su protiv Đokovića.

Novak nevakcinisan verovatno neće moći da igra Rolan Garosu, potencijalno i na Vimbldonu, a Vajda ne shvata kako mogu tako rano da donese neke odluke koje bi mogle da se promene u trenu oka.

- Ne razumem zašto im je važno da sada to objave, a turnir se igra u maju – svet ne zna šta će se u ovoj pandemiji desiti i za mesec dana... Ne želim da potcenim situaciju, ozbiljno je stanje u svetu, ali koja je svrha u januaru raspravljati o tome? Da li je to i dalje sport?

Za kraj, Vajda je upitan šta misli koji će biti naredni Đokovićevi koraci.

- Nisam se čuo s njim otkad je došao u Beograd. Niko ne zna. Jasno je da ga je ovo pogodilo mentalno, boleće ga dugo i biće mu teško da sve ovo izbaci iz glave. Ipak, poznajem ga, veoma dobro, Novak je jak, odlučan i još nije rekao poslednju reč u tenisu - zaključuje Vajda.

Video: Anketa: Za koga će ljudi u Srbiji navijati kad nema Novaka u Melburnu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    21. januar 2022 | 11:57

    Trebao bi se vakcinisati i tacka. Ovako propasce mu karijera.

  • Beli

    21. januar 2022 | 09:19

    Ti si mu prijatelj,zašto ga ne posavetuješ da se vakciniše?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA