Kecmanović i Monfis za četvrtfinale AO: Francuz već igrao protiv Miće, priznao Novaku da mu ne može ništa

rancuski predstavnik, koji zauzima 20. poziciju na ATP listi, treći je u nizu bolje rangirani teniser sa kojim će Kecmanović igrati na prvom Grend slemu u sezoni

  • 1
Gael Monfis naredna je prepreka za Kecmanovića

Foto: Tanjug/AP

Iskusni Francuz Gael Monfis biće protivnik Miomira Kecmanovića u osmini finala Australijan Opena i ako je suditi po do sada prikazanom, očekuje nas velika borba dve generacije.

Monfis je pre duela sa Mićom bio krajnje uspešan, izbacio je bolje rangiranog Kristijana Garina u tri seta 7:6, 6:1, 6:3 i potvrdio sjajnu formu koja ga drži od starta godine.

Kecmanović je, sa druge strane, bio bolji od Lorenca Sonega, a sa samim Monfisom je igrao pre samo dva meseca.

Okršaj je bio deo Mastersa u Parizu gde je Gael igrao na svom terenu i bio bolji od Srbina tek nakon preokreta 4:6, 7:5, 6:3, a ukoliko Miomir bude igrao kada tada, moglo bi lako da dođe do iznenađenja u Melburnu.

Francuski predstavnik, koji zauzima 20. poziciju na ATP listi, treći je u nizu bolje rangirani teniser sa kojim će Kecmanović igrati na prvom Grend slemu u sezoni.

Sigurno da Monfis ima mnogo više šansi protiv Miće nego protiv Novaka Đokovića koji je mogao lako da mu dopadne kao protivnik u Australiji.

Novak je trebalo da igra sa Kecmanovićem u prvom kolu turnira, ali je deportovan od strane tamošnjih vlasti, a sam Monfis ne može da kaže da se ne raduje tome. Zašto?

Zato što je do sada igrao 17 puta sa Novakom i svih 17 puta je izgubio. I sam je priznao na kraju da ne može da ga dobije, naravno, uz prijateljski osmeh.

Dobro je započeo ovu sezonu iskusni Francuz, osvojio je titulu u Adelejdu, a onda je predao na startu novog turnira u istom gradu. Ispostavilo se da povreda nije toliko ozbiljna, pogotovo kada se pogledaju rezultati u dosadašnjem delu Australijan Opena gde je bez problema počistio Koriu, Bublika, a sada i Garina u tri seta.

Video: Stepenice pored crkve Ružice, sveto mesto za Novaka: Odavde se spremao da pokori svet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA