≫ 

Šta god da se desi na Australijan openu - Đoković do 21. februara ostaje na prvom mestu ATP liste!

On je prošle godine istakao da broj 1 više nije njegov prioritet, da će igrati manje turnira nego ranije jer želi da čuva snagu za Grend slemove

  • 0
Novak Đoković

Foto: Profimedia/Steven Paston/PA Images

Čak i ako Danil Medvedev ili Aleksander Zverev osvoje Australijan open, Novak Đoković će ostati prvi na svetskoj listi – ali samo do 21. februara.

U obrazloženju situacije posle prvog gren slema godine, objašnjava se da je ovaj turnir prošle godine igran kasnije nego inače, da je okončan 21. februara, pa će tako tog dana ti poeni i izaći iz kompjutera.

Kao i obično, ATP je veoma škrt na objašnjenjima, ali se može pretpostaviti da bi Novak mogao da odbrani prvu poziciju na svetskoj listi ako se odluči da u međuvremenu igra neke turnira na kojima bi mogao da zaradi nove poene.

Međutim, s obzirom da su u tom periodu manja takmičenja, uglavnom serija 250 i samo serija 500 u Roterdamu, nije sigurno da će se on odlučiti na taj potez. Đoković je rekao da neće davati izjave do kraja Australijskog opena i tek gada će se znati njegovi dalji planovi.

On je prošle godine istakao da broj 1 više nije njegov prioritet, da će igrati manje turnira nego ranije jer želi da čuva snagu za gren slemove.

Međutim, ako se situacija iz Melburna prenese na ostala velika i mala takmičenja, da je bez vakcine praktično nemoguće igrati, ostaje da se vidi šta će Đoković odlučiti.

Video: Da li to Španci čekaju Đokovića na Mastersu u Madridu? Osvanuli čudni posteri na ulicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA