≫ 

Australijanci konačno iskreni: "Priznajmo sami sebi, Đoković je kolateralna šteta borbe za glasove"

Novinar navodi da ova Vlada ima moto "jake granice" i da smatra da je to nešto što im donosi najviše glasova na izborima

  • 9
Novak Đoković, Australija, mapa Australije Foto: Shutterstock, Profimedia/Nic Bothma / PA Images

Poznati australijski mediji "The Age" još jednom, po ko zna koji put u nizu, bavio se deportacijom Novaka Đokovića od strane tamošnje Vlade, ali ovoga puta je to bila kolumna u kojoj se jasno vidi priznanje da je proterivanje najboljeg tenisera sveta bilo samo deo neke mnogo veće političke igre.

- Đoković je samo kolateralna šteta borbe za glasove - glasi naziv teksta, a novinar Daren Kejn u tom artiklu nalazi paralelu sa jednim slučajem gde su vlasti Australije pokazale užasan osećaj za pravdu samo zarad glasova na izborima.

Naime, 2014. godine dok je Skot Morison, aktuelni premijer države, bio ministar za imigracije, desio se slučaj Hamida Kazaeija koji je zbog politike zaustavljanja imigranata i čvrstog otpora prema tome, preminuo.

Australija ga je poslala na Papuu Novu Gvineju, gde mu pomoć nije bila dovoljna, a onda se smilovala da mu pruži pomoć u Brizbejnu gde je on ipak preminuo. Kasnije se ispostavilo da bi Kazaei verovatno preživeo da nije bilo tako lošeg poteza i da su ga direktno lečili u australijskoj bolnici.

Novinar navodi da ova Vlada ima moto "jake granice" i da smatra da je to nešto što im donosi najviše glasova na izborima.

Usko povezano sa tim, on konstatuje da je odluka sadašanjem ministra za imigracije Aleksa Houka da se oduzme viza Novaku Đokoviću, iako mu je pre toga odobrena, pre svega politička.

- Ovo nije ništa različito od ostalih demonstracija sile sile od strane Vlade Australije kada se radi o granicama i sigurnosti. Jake granice - glasovi. To je to. Đoković nije ništa drugo do kolateralna šteta - navodi se u tekstu.

Kejn u tekstu navodi da ga je Đoković odavno izgubio kao svog navijača, ali da je tretman njegove zemlje bio krajnje sramotan prema srpskom asu.

Pre svega, navode se ogromne brojke zaraženih od korone u Australiji i samoj državi Viktoriji, te da nevakcinisani Đoković ne bi pravio nikakav problem i da se slobodno kretao po zemlji. Isto tako, totalno je nejasno kako se došlo do toga da bi Novak mogao da poremeti čitavu strategiju vakcinacije u Australiji.

Konstatujući da je Đoković imao papir da je preležao kovid, novinar "The Age"-a smatra da je ministar Houk uradio šta je uradio iz čistog i oštrog diskrecionog prava da uradi šta lično misli.

- Da, ukidanje vize Đokoviću i njegova deportacija su pokazali da Australija ima jake granice, ali po kojoj ceni? Okarakterisani smo kao izolovana i gruba nacija - piše u tekstu.

Kejn je naglasio da Australiju očekuju neka velika takmičenja gde će morati da se preispita trenutna kovid politika zemlje i da neće moći "da im se dešava Novak iznova i iznova".

Video: Stepenice pored crkve Ružice, sveto mesto za Novaka: Odavde se spremao da pokori svet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    21. januar 2022 | 10:50

    Sta ce drugo da priznaju, nego dasu napravili, nepravdu prema Dokovicu.

  • Alex

    21. januar 2022 | 11:13

    Pa nije Australija to priznala vec par njihovih novinara

  • Proka

    21. januar 2022 | 13:13

    Skota i još mnogo skotova treba poklopiti istinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA