≫ 

Jevrosimović: "Oni su se sve vreme trudili da Novaka bace u blato, ovo će ga samo osnažiti"

Jevrosimović je potvrdio da nikada od porodice Đoković nije čuo nijednu antivaksersku reč

  • 2
Veselin Jevrosimović, Novak Đoković Foto: Milena Đorđević, Tanjug/AP

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović komentarisao je aktuelnu situaciju sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem i rekao da je Nole otišao u Australiju samo da se bavi sportom.

- Moj komentar o tome sam dao na Tviteru, mislim da je to velika sramota za državu Australiju, za Svetsku tenisku federaciju, za ATP, jer Novak je otišao tamo samo da se bavi sportom. I pozvan je tamo. Ja sam prijatelj Novaka i njegove porodice, nikada od njih nisam čuo da je Novak antivakser i da on propagira i zastupa neku kampanju protiv vakcinacije. Jednostavno, on je dobio kovid kada nije bilo vakcina, imao je antitela, verovatno su ga lekari savetovali dokle god imaš antitela, nemoj da se vakcinišeš, što i sami lekari sada kažu, sačekaj vakcinu dok antitela ne padnu. Ako iko brine o svom zdravlju, to je Novak Đoković, on treba da bude primer svima - rekao je Jevrosimović, a onda nastavio:

- Oni su se sve vreme trudili da Novaka bace u blato, ali jednu stvar su zaboravili. Da bi postao šampion, ti si mnogo puta bio u blatu, a šampioni se iz tog blata dižu još jači i bolji, ne sumnjam da će Novaka ovo još više da osnaži, da će im brzo pokazati da je pravi broj jedan u svakom smislu.

Jevrosimović je potvrdio da nikada od porodice Đoković nije čuo nijednu antivaksersku reč.

Rolan Garos, Novak Đoković, Veselin Jevrosimović Novak Đoković i Veselin Jevrosimović posle osvajanja Rolan Garosa 2021. godine; Foto: Telegraf.rs

- Oni su njega prozvali antivakserom, što on stvarno nije, mnogo puta smo sedeli i pričali, nikada od njega nisam to čuo, ni od njegovog oca, majke i braće. On je ispunio sve uslove, ušao je u avion sa ispravnim dokumentima, a oni su za vreme tog njegovog leta promenili zakon. Kada je sleteo, sleteo je po nekom izmišljenom zakonu. Neverovatna je sama činjenica kako su ga tretirali, jer on nije došao gumenim čamcem, nije tražio azil ili pasoš... već je došao po uslovima koji su mu garantovani. Siguran sam da ne bi ni krenuo da je znao za uslove, kao i da ne bi šetao po Srbiji da je znao da ima kovid. On jednostavno nije takav. Žao mi je što strana javnost želi da ga osudi i predstavi onakvim kakav nije, a pozadina cele priče je da je na korak da postane večiti. On i jeste večiti, da se razumemo, ali gledaju na svaki način da ga sapletu i spreče da ne dođe do još jedne titule - kazao je predsednik Atletiskog saveza, a onda povezao ovaj slučaj sa predstojećim Svetskim dvoranskim prvenstvom koje se održava u Beogradu.

- Samo želim da kažem, mi imamo takođe naše uslove pod kojima će sportisti moći da dođu i da učestvuju, ali ćemo pokazati da smo mnogo bolji ljudi nego što su oni bili prema našem Novaku - zaključio je Jevrosimović.

Video: Što mi nisi svirao faul? Jokić pobesneo i krenuo da bije sudiju, zamalo tuča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    21. januar 2022 | 14:24

    Novax KRALJ

  • Pa

    21. januar 2022 | 16:56

    Šta se čudiš. Jednostavno je ti njih primiš kao sportiste oni nas ne. I opet mi tamo trčimo oni kod nas ne. I zato smo tu gde nas niko ne ceni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA