"Svakog dana sam pomišljao na kraj karijere": Nadal opisao dramu kroz koju je prošao

Težak period iza španskog tenisera

  • 3
Rafael Nadal

Foto: Tanjug / AP

Rafael Nadal se nakon duge pauze zbog povrede stopala vratio na teren na startu nove sezone, a za sada igra sjajno. Osvojio je turnir u Melburnu, a na Australijan openu se nije mučio ni u jednom od prva tri meča. I to bi trebalo da bude dobra stvar po njega, jer je zbog pomenute povrede bio blizu kraja karijere.

Španski teniser probleme sa stopalom ima odavno, još od 2005. godine. Tokom čitave karijere stopalo i kolena bili su najveći problem za Nadala, a sada je opisao kako se osećao tokom prošlogodišnje pauze.

- Svakoga dana sam pomišljao da se neću vratiti tenisu. Svakog jutra, pričao sam sa timom, sa doktorima, sa porodicom... nekada nisam mogao da treniram ni 20 minuta, nekada bi to bilo 45 minuta, a onda bih mogao nekog dana da treniram 2 sata. Razgovarao sam sa doktorima, pokušavao sam razne stvari. Sa povredom stopala je uvek mnogo teško, uvek ideš na trening i u teretanu bez ikakvog napretka, to je mnogo teško, ne znam šta će biti u budućnosti, ali uživam svakog dana - rekao je Nadal u izjavi za Eurosport nakon meča.

Pravi izazovi za Nadala tek predstoje, pošto za protivnika u četvrtoj rundi imati pobednika meča Adrijan Manarino - Aslan Karatsev, dok bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Aleksandrom Zverevim.

Video: Reakcije Nadala na pitanje o Novaku: Za sve bi bilo bolje da Novak Đoković igra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    21. januar 2022 | 16:59

    Ovaj turnir je i tvoj kraj samo i ne znas

  • AndjelA

    21. januar 2022 | 22:47

    Nadam se da će u budućnosti svakog dana pomišljati na svoj mizerni karakter i greh koji je učinio kad je Novaku uputio kritiku za njegov loš primer deci.Sramno,primitivno,zlobno.Nije dostojan,ne.

  • Ee

    21. januar 2022 | 18:48

    Jado

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA