Hrvat osvetio Novaka za najveće iznenađenje AO: Čilić "deportovao" licemernog Rusa koji je prozivao Đokovića

Šesti teniser sveta pakuje kofere

  • 52
Marin Čilić, Andrej Rubljov Foto: AP/Tanjug

Hrvatski teniser Marin Čilić napravio je dosad najveće iznenađenje Australijan opena, pošto je posle neverovatne partije eliminisao šestog tenisera sveta Andreja Rubljova sa 3:0 u setovima (7:5, 7:6, 6:4).

Može se reći da je ovim trijumfom Čilić donekle i osvetio Novaka Đokovića, jer je Rubljov izazvao gnev mnogih navijača u Srbiji svojim izjavama na račun najboljeg tenisera sveta dok je doživljavao sraman tretman od strane australijskih vlasti, a da licemerje bude veće, priznao je i da je u Australiju ušao u momentu kada je verovao da je bio zaražen korona virusom, ali mu je i pored toga dozvoljeno da uđe u zemlju.

Čilić je odlučio da na ovom meču pristupi maksimalno agresivno, udarao je iz sve snage, a to je bila nerešiva enigma za Rubljova, kao i ubitačan servis Hrvata koji je imao preko 20 asova.

Čilić je u prvom setu prvi napravio brejk, da bi ga Rubljov kasnije vratio, ali je Rus ponovo poklekao u samoj završnici, kada je servirao za tajbrejk, pa je Čilić došao do vođstva u setovima.

U drugom setu nije bilo brejkova, pa je presudio tajbrejk, u kojem je ponovo do izražaja došao Čilićev servis, pa je Hrvat poveo sa 2:0.

I u trećem setu je Čilić bolje krenuo. Napravio je rani brejk i na 3:1 imao šansu za još jedan brejk. Bila je to faktički meč lopta, ali je Rubljov pogodio neverovatan udarac, koji je pao na samu liniju i preživeo je. Usledila je bolja igra Rusa, koji je uspeo da napravi preokret i da veže pet gemova, čime je smanjio rezultat na 2:1 u setovima.

Čilić se u četvrtom setu konsolidovao, brzo je napravio brejk, a potom čuvao prednost i na kraju došao do velikog iznenađenja.

Hrvatski teniser će u osmini finala igrati protiv devetog nosioca Kanađanina Feliksa Ože Alijasima, koji je bio siguran protiv Pabla Anduhara iz Španije sa 3:0.

Video: Crnogorac ispričao vic o Federeru i Nadalu, Novak plakao od smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natali

    22. januar 2022 | 16:03

    Bravo za Cilica. Cestitke

  • Dušan

    22. januar 2022 | 16:42

    Živela Hrvatska, živela Srbija🥂🙏🙏

  • Vodolijax

    22. januar 2022 | 15:55

    Mislim da on igra za sebe .......a Nole će svima skupa nanu naninu .......kad dođe vreme.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA