Sjajne vesti za Novaka iz Francuske: Đoković će moći da igra na Rolan Garosu bez vakcine!

Ova zemlja izmenila je pravila vezana za svoj zeleni sertifikat

  • 66
Novak Đoković - Endi Mari (Rolan Garos 2016. finale)

Foto: Profimedia

Iako je prethodno bilo naglašeno da Novak Đoković neće moći da nastupi na predstojećem Rolan Garosu ukoliko ne bude primio vakcinu, to se promenilo. Pošto je Francuska odlučila da napravi izmene u svojoj politici vezanoj za zelene sertifikate, najbolji teniser sveta sada potpada pod "izuzeće".

Naime, ljudi koji su u poslednjih šest meseci preboleli kovid mogu da neometano cirkulišu Francuskom, što znači da će Đoković bez problema moći da uđe u ovu zemlju, uzimajući u obzir da je dobio pozitivan test na koronu sredinom decembra.

To znači da barem do polovine juna važi njegova "propusnica", taman dok Rolan Garos i bude potrajao u glavnom gradu Francuske. Upravo to je najnovija odluka francuske Vlade, koja je potom potvrđena u tamošnjem nacionalnom Parlamentu.

 

Od ponedeljka će svi sportisti morati na raspolaganju da imaju takozvani "super kovid-pasoš", koji se dobija ukoliko su vakcinisani ili je prošlo barem 11 dana od oporavka od kovida, a ne više od šest meseci od tog termina.

Podsetimo, turnir u Francuskoj počinje 22. maja, a završava se 5. juna. Novak je pozitivan test na koronu dobio 16. decembra, a naša zemlja ima dogovor sa Francuskom, kao i svim zemljama Evropske unije, o međusobnom priznavanju sertifikata, tako da najbolji na svetu neće morati da brine oko svog ostanka u ovoj državi do 16. juna.

Video: Duhoviti Crnogorac opet naleteo na Novaka: Vidiš šta se desi kad snimiš vic sa mnom?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA