≫ 

Nadal jurnuo ka tituli: Rafa preživeo maratonski set i nakon toga protutnjao do četvrtfinala AO

Španac je, mic po mic, stigao do završnice

  • 19
Rafael Nadal se pomučio samo u prvom setu protiv Manarina Foto: Tanjug/AP

Peti teniser Rafael Nadal stigao je do osam najboljih na Australijan openu pošto je sa 7:6(14), 6:2, 6:2 savladao Adrijana Manarina iz Francuske.

Nakon sage sa Novakom Đokovićem i njegovog odsustva iz Melburna, Špancu se otvorila šansa da izbije na prvo mesto po osvojenim Grend slem titulama. On je još uvek u konkurenciji i prilično dobro gura u svom delu žreba.

Došao je do četvrtfinala, a ključna situacija desila se na kraju prvog seta sa Manarinom kada je posle 30 odigranih poena uspeo da povede sa 1:0 u deonicima i tako slomi duh Francuza.

Svakako da Rafa nije glasio za prvog favorita na turniru, čak je bio stavljen na četvrto mesto iza Danila Medvedeva, Saše Zvereva i Stefanosa Cicipasa, ali on je odradio svoj deo posla i sada čeka Denisa Šapovalova koji je izbacio upravo Zvereva u tri seta.

Manarino mu je opasno zapretio, ali samo u prvom setu. Nakon toga, povreda prepomene ga je totalno usporila.

Prvo je imao brejk loptu u 11. gemu, ali se ipak otišlo u taj-brejk. Tamo je nastala prava ludnica, jer Nadal nije iskoristio tri vezane set lopte (imao ih je čak sedam ukupno), ali i francuski predstavnik je propustio svoje šanse, čak njih četiri. Na kraju, 16:14 i velika prednost za Rafu koji je nakon toga totalno preuzeo konce igre.

U drugom setu već nije bilo dileme - Španac je dopustio samo dva poena protivnika na svom servis gemu, a lično je dva puta stigao do brejka i tako došao korak od rešavanja čitave priče.

Manarino je imao samo još jedan blic, i to ribrejk u drugom gemu, ali nakon toga se samo prepustio talasu koji ga je vrlo brzo odneo ka porazu.

Kao što je rečeno, Nadal će igrati protiv Šapovalova u četvrtfinalu turnira i sigurno je da su Novakove oči usmerene sada samo u taj deo žreba, shodno tome da je i sam rekao da mu nije više prioritet vrh ATP liste, a Rafa bi mogao da zakomplikuje trku u Grend slem titulama.

Video: Tadić: Dok Piksi nije došao nismo se uopšte bavili sobom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    23. januar 2022 | 09:26

    Želim mu da nikada više ne osvoji nijedan turnir. Verujem da će tako i biti. Loš čovek, egoista i samoživac.

  • Hmm ...

    23. januar 2022 | 08:49

    E to mu je kraj.Šapilovalov je penicilin za Nadala

  • drug

    23. januar 2022 | 10:01

    Ha, ha,ha! I on ovako igra a pre mesec dana je koristio stake?? Pa je li to medicinski moguce?Kakvo je ovo namestsnje i foliranje!!! On je ATP miljenik a od kada je Novak osnovao drugu asocijaciju ocigledno je sta se radi! Samo slepcu nije to jasno! Uradice sve samo da Novak ne osvoji najvise GS!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA