Jedna pretnja po Đokovića otklonjena: Zverev demoliran u osmini finala AO, san o broju 1 ostaje san!

Sve je otišlo naopako po Sašu

  • 41
Zverev nadigran od strane Šapovalova

Foto: Tanjug/AP

Treći teniser sveta Aleksandar Zverev titulom na Australijan openu je mogao, makar privremeno, da preuzme prvo mesto na ATP listi, ali je žestoko poražen od Denisa Šapovalova u osmini finala - 6:3, 7:6(5), 6:3.

Zverev je bio uz Danila Medvedeva jedini koji je mogao da preuzme titulu broja 1 od Novaka Đokovića, ali je u meču sa Kanađaninom propustio svoje prilike.

Dva puta je u životu stizao 0:2 u setovima, ali sada nije imao ni nade, a čini se ni snage da to učini.

Šapovalov je prvi set dobio uz samo jedan brejk napravljen u četvrtom gemu (3:1), da bi oba igrača u drugom ušla u krizu pri svom servisu.

Prvo je Denis napravio brejk, a Saša ga je uzvratio u četvrtom gemu za 2:2. Najveći momenat za eventualni prevrat desoi se kada je Zverev poveo sa 5:3 i servirao za izjednačenje u setovima, ali nije uspeo da privede tu deonicu kraju, te se ušlo u taj-brejk.

Sedam mini brejkova i vođstvo od 2:0 u setovima za Šapovalova bio je znak da za Sašu da gubi kontrolu, te je i reket tu platio ceh.

U trećem setu smo videli samo mučenje Nemca koji je za samo 12 minuta bio u minusu od 3:0 u gemovima, a sve prilike su već tada otišle u zaborav.

Jedno iznenađenje je napravio, a da li će Šapovalov uspeti da eliminiše još jednog favoritav idećemo u četvrtfinalu gde se sastaje sa Rafaelom Nadalom koji juri 21. Grend slem titulu.

Video: Crno-beli spektakl u Pioniru: Madar centrirao, Smailagić spektakularno prikucao loptu u koš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    23. januar 2022 | 08:40

    Bitnije je da neko odere Nadala, nego što će neko da preuzme prvo mesto.Poenta kod ovog AO je što je ceo nepošten, jer svi jure Novaka da ga prestignu, a njemu nisu dali šansu da se takmiči i odbrani svoje pozicije, što bi on verovatno i uradio.

  • Dada

    23. januar 2022 | 08:24

    Mene samo zanima da Nadal ne osvoji turnir

  • Kiza i Komina

    23. januar 2022 | 08:25

    Ma kakva pretnja za Djokovića??? Nole je svoju misiju sa nedeljama na prvom mestu završio. Noleta treba da brine to što se Nadalu otvara put ka 21.GS tituli, a posle ide RG i moguća 22. za Rafu. To je pretnja, a da li će Medvedev preuzeti prvo mesto to više nije bitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA