≫ 

Majice sa likom Šuai Peng zabranjene u Melburnu: Aktivisti sprečeni da uđu na stadion

Bivša kineska teniserka je u novembru optužila visokog zvaničnika vlade Kine da ju je silovao, posle čega joj se nedeljama izgubio svaki trag

  • 2
Šuai Peng, Shuai Peng Foto: CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

Redari koji brinu o bezbednosti na stadionima u Melburnu zabranili su jednoj ženi i njenom pratiocu, u pitanju su dvoje aktivista, da uđu na meč sa majicom koja je na sebi imala potpis "gde je Šuai Peng?" i napred sliku kineske teniserke sa porukom "tražena".

Pomenuta žena je zaustavljena negde pred ulazom u kompleks terena na Australijan Openu, nije joj dozvoljeno da sa takvom porukom uđe na jedan od stadiona uz obrazloženje da nisu dozvoljeni nikakvi transparenti niti poruke slične sadržine.

Uz pomenutu ženu bio je i muškarac koji je sve snimao, i on je imao istu majicu, a potom im je prišao i policajac koji je pojasnio da nikakvi politički slogani nisu dozvoljeni na teniskim mečevima.

Muškarac, aktivista, je potom približio policajcu situaciju sa kineskom teniserkom.

- Ovo nije politička poruka. Ovde ne piše podržvajte ovu ili onu stranku, ovo je teniserka koju progone zbog čega se oglasio i WTA. Mi samo ponavljamo šta kaže WTA - poručio je muškarac.

Nije vredelo, oboje su morali da skinu majice da bi ušli da gledaju meč, a nije poznato da li su to i uradili ili su napustili kompleks.

Od policajca su dobili poruku da on samo sledi instrukcije koje je obio od Teniskog saveza Australije - bez političkih parola na turniru.

Za one koji ne znaju ili im je manje poznata situacija sa Peng, ona je u novembru prošle godine preko društvene mreže Veibo optužila kineskog vicepremijera Gaoli Žanga (75) za silovanje koje se navodno desilo 2017. godine. Od tada joj se gubi svaki trag. Pojavila se u javnosti tek nedeljama posle toga u Tajvanu kada je jednoj novinarki rekla da nikakvog silovanja nije bilo, međutim svetska teniska javnost je i dalje sumnjičava povodom svega što se događalo od momenta kada je objavila pomenuti post.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzajamno

    23. januar 2022 | 10:41

    Kinezi ćute u vezi Novaka, ni reči s njihove strane. Kenguri štite kineske sponzore i političare. Zatvoren krug, bez slobode i demokratije.

  • nesa151

    23. januar 2022 | 10:54

    Ne ne cute jer KINEZI traze nacin da MELBURN zbog nesposobnosti da dostojansveno i jednako za sve obezbedi turni.KINEZI SU u 77 miliona sa 60 miliona nAJVECI DONATORI.I verujte nacice nacina da se osvete melburnu a pogotovo australiji ZBOG ATOMSKIH PODMORNICA(ko zna razumece). I vrlo lako se umesto u Melburnu iduce godine moze da se desi da se igra U SANGAJU-AMIN!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA