≫ 

Medvedev na tri koraka da preuzme broj 1 od Đokovića: Rus se namučio i slomio autsajdera za četvrtfinale AO

Dva razloga i jedan cilj za Danila

  • 15
Medvedev se naoštrio da osvojio Australijan open, to je pokazao i protiv Kresija Foto: Tanjug/AP

Drugi teniser sveta Danil Medvedev nastavio je svoju misiju na Australijan openu, doduše, uz određene probleme i na putu do četvrtfinala savladao američkog predstavnika Maksima Kresija u tri srta 6:2, 7:6, 6:7, 7:5.

Rus ima dva cilja i od oba je daleko samo tri koraka - da osvoji novu titulu Grend slema i da preuzme prvu poziciju na ATP listi od Novaka Đokovića.

Iako se to ne bi desilo odmah, već u februaru, Medvedev se naoštrio da krene u totalni proboj i preuzme primat u svetskom tenisu dok Srbin nije u mogućnosti da brani titulu zbog već poznatih razloga i deportacije iz Australije.

Kresi nije bio taj koji može da zaustavi Rusa, ali je pružio sasvim solidnu partiju. I više nego solidnu. Uzeo je jedan set, a možda je mogao i više.

Sa druge strane, navijače ruskog tenisera najviše je mogao da zabrine medicinski tretman koji je usledio u trećem setu, a Danil se požalio na bol u zadnjem delu leđa. Istu stvar je učinio i Kresi nešto kasnije tokom deonice.

Prvi set lako i bez trzavica, drugi sigurno u taj-brejku, treći veoma konfuzno i četvrti tvrdo kada treba - tako je glasio raspored za Medvedeva koji će u četvrtfinalu igrati protiv Feliksa Ožera Aliasima koji je u četiri seta izbacio Marina Čilića.

Video: Medvedev se okuražio: Bez Novaka će žreb biti lakši

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemac

    24. januar 2022 | 08:43

    Bolje on da osvoji i preuzme prvo mesto nego da nadal osvoji...

  • Marko

    24. januar 2022 | 09:14

    Kada mačke nema miševi kolo vode.

  • A P.

    24. januar 2022 | 09:41

    Ima Boga, Zverev je ispao, ispašće i Medvedev i Nadal. Nole ostaje br 1.... I u trci za 21.GS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA