≫ 

Čilić nije imao snage za novo iznenađenje, ali će Medvedev imati paklen meč u četvrtfinalu

Nije uspeo posle šestog da savlada i devetog tenisera sveta

  • 1
Marin Čilić, Fliks Ože Alijasim Foto: AP/Tanjug

Hrvatski teniser Marin Čilić poražen je u osmini finala Australijan opena, pošto je bolji od njega u neizvesnom meču bio Kanađanin Fliks Ože Alijasim, koji je slavio sa 3:1 (2:6, 7:6, 6:2, 7:6).

Čilić je napravio veliko iznenađenje u prošlom kolu, kada je izbacio šestog tenisera sveta Andreja Rubljova, ali nije imao snage za još jedno, pa je poklekao protiv tenisera kojeg mnogi smatraju za jednog od najperspektivnijih u novoj generaciji.

Hrvat je bolje počeo meč i dobio je prvi set sa 6:2. U drugom nije bilo brejkova, ali je Alijasim propustio šansu i nekoliko set lopti da pre tajbrejka reši set. Međutim, usledio je dramatičan drugi set, gde je Čilić propustio priliku i set loptu na svoj servis. Ispostavilo se da je to bio i ključni momenat meča, jer je nakon toga Kanađaninu poraslo samopouzdanje nakon dobijenog seta.

Marin Čilić, Fliks Ože Alijasim Foto: AP/Tanjug

Alijasim je u trećem bio ubedljiv uz dva brejka i poveo je sa 2:1 u setovima, dok je u četvrtom ponovo presudio tajbrejk, u kojem je dovoljan bio jedan mini-brejk Kanađanina, koji će u narednom kolu igrati protiv prvog nosioca Danila Medvedeva, koji se namučio protiv 70. igrača sveta Maksima Kresija.

Video: Novak se vratio iz Crne Gore u Beograd: Đoković se provodio u kafani na rođendanu Olge Danilović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA