≫ 

Ovim rečima je Jelena Dokić rasplakala teniserku koja je branila Novaka, a onda su zagrljene plakale zajedno

Jedna od dosad najemotivnijih scena na turniru

  • 0
Aliz Korne, Jelena Dokić Aliz Korne u suzama tokom intervjua sa Jelenom Dokić; Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Francuska teniserka Aliz Korne ispisala je dosad najlepšu bajku na ovogodišnjem Australijan openu. Trenutno 61. teniserka sveta uspela je posle 17 godina profesionalne karijere da se plasira u svoje prvo Grend slem četvrtfinale sa 32 godine.

Korne je svima prirasla za srce još pre početka meča, kada je javno stala u odbranu Novaka Đokovića i prozvala sve kolege koje ćute i ne rade ništa povodom sramnog tretmana koji je najbolji teniser sveta doživeo od strane vlasti Australije.

Zato se svi u Srbiji raduju njenim uspesima, a mnogima je zaigralo srce kada su je videli sa koliko emocija je doživela najveći uspeh u karijeri, pošto je pobedila Simonu Halep posle 2 sata i 35 minuta igre u tri seta.

Emotivno je to proživela i Jelena Dokić, nekadašnja teniserka naše zemlje i Australije, koja sada radi kao intervjuer na Australijan openu, a upravo ona je vodila razgovor sa Korne posle meča, koji je bio jedan od najemotivnijih momenata dosadašnjeg turnira.

Ona i Jelena su se zagrlile pre intervjua, a Korne je još tada bila u suzama. Posle reči Jelene Dokić, emocije su dodatno bila pojačane.

- Znam koliko ti znači, morala sam da te zagrlim, bila si pre 13 godine ovde u četvrtoj rundi, ja sam čekala isto svoj meč i trebalo je da igram sa pobednicom meča između tebe i Safine. Imala si nekoliko meč lopti, znam kako ti je bilo, a kada vidim tvoje emocije, shvatam koliko ti znači, ovo je tvoje prvo Grend slem četvrtfinale ikada - rekla je Dokićeva, nakon čega je usledilo oduševljenje publike, ali i dodatni izliv emocija kod Francuskinje koja nije mogla da zaustavi suze.

- O moj bože, da, želela sam da igram sa tobom tako silno. Bila sam toliko razočarana, volela sam tvoj stil igre, nadala sam se da ćemo igrati u četvrtfinalu tada. Sada, 13 godina kasnije, ti si tu, a ja sam još ovde na terenu. Osećaj je neverovatan, bitka sa Simonom je bila paklena na ovoj vrućini, umirale smo na terenu posle 30 minuta, ali smo nastavljale dalje 2 i po sata, čestitke Simoni, znam da se mnogo muči, ona je veliki borac, cenim je i ona mi je primer. Ostvario mi se san da sam prošla u četvrtfinale. Nikad nije kasno da pokušate ponovo. 

- Toliko sam srećna zbog tebe, svi smo. Čestitam na prvom Grend slem četvrtfinalu - rekla je Jelena Dokić, nakon čega je Korne ipak zaustavila, da kaže nešto za kraj.

- Htela bih da zahvali mom timu, ali i da tebi nešto kažem. Kako prolaziš sve u životu, mislim da svi treba tebi da čestitamo. Bila si sjajan igrač, a sada si i sjajan komentator - rekla je Korne, a zatim pozvala publiku da aplaudira Jeleni Dokić, a jasno je da je aludirala i na njenu borbu sa depresijom i životnim problemima, maltretiranje od strane oca koje je opisala u svojoj knjizi, ali i nedavnog raskida 19-godišnje veze sa Tinom Bikićem.

Jelena joj je zatim prišla, zagrlila i zajedno su zaplakale.

- Naterala si me da zaplačem - rekla je Jelena na kraju emotivnog intervjua.

Video: Novak se vratio iz Crne Gore u Beograd: Đoković se provodio u kafani na rođendanu Olge Danilović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA