≫ 

Đoković može i nevakcinisan u Veliku Britaniju, šta ovo znači za učešće na Vimbldonu?

Prvi reket sveta je blizu toga da brani titulu, čak i ako se ne vakciniše u međuvremenu

  • 1
Novak Đoković, Australijan open

Foto: Tanjug/AP

Vlada Velike Britanije donela je zakon vezan za ulazak na Ostrvo, prema kom će i nevakcinisane osobe moći da uđu od 11. februara kada isti bude stupio na snagu.

Ovo je donekle i očekivana odluka Britanaca čiji koraci u borbi sa koronom sus e pokazali kao ispravno, što je potvrdio i državni sekretar za saobraćaj Grant Šarps

- Ukinućemo sva testiranja na koronavirus potpuno vakcinisanim pojedincima koji stižu u Englesku od 11. februara pa nadalje. Za one koji budu dolazili u Englesku, a nisu vakcinisani, moraće da odrade PCR test pre polaska kod nas i dva dana nakon dolaska. Svi putnici će i dalje morati da popune neophodne formulare.

Postavlja se pitanje šta ovo znači za Novaka Đokvoića, odnosno hoće lisrpski teniser moći da brani titulu osvojenu prošle godine. Sudeći po ovim informacijama, i te kako će moći, ali ostaje otvoreno kako će čelnici Vimbldona reagovati i hoće li tražizi vakcinaciju.

Podsetimo, Vlada Francuske je takođe izmenila zakon o vakcinaciji i onaj ko je u poslednjih šest meseci preležao koronu moći će da uđe u zemlju bez vakcine jer je RG zakazan za 22. maj i završava se 5. juna. Doduše, uvek ostaje otvoreno da se nešto u međuvremenu promeni.

Video: Novak se vratio iz Crne Gore u Beograd: Đoković se provodio u kafani na rođendanu Olge Danilović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA