Direktor Australijan opena ponovo o Novakovom slučaju: "Uskoro ćemo pričati o svemu i naučiti lekcije"

Kreg Tajli nije želeo da krivicu prebaci na jednu stranu

  • 4
Kreg Tajli

Foto: Twitter / Printscreen / @wwos

U Australiji je Novak Đoković i dalje tema broj jedan. Najbolji srpski teniser, iako je napustio ovu zemlju pre skoro deset dana, dobio je veliku podršku od strane mnogobrojnih sportista, ali direktor Australijan opena, Kreg Tajli i dalje nije želeo mnogo da polemiše na njegov slučaj.

On je priznao da je skandal oko odbijanja Novakove vize doneo pravu pometnju u Melburnu, ali kaže da će svi koji rade u organizaciji sada naučiti iz ove greške i da se one neće ponavljati u budućnosti.

- Ono za čim žalim je da imamo 256 igrača u glavnom i 256 u žrebu kvalifikacija, i odgovor koji dobijamo od njih je da ih je sve to što se dešavalo, odvlačilo od turnira. Žalim što su te okolnosti prouzrokovale odvlačenje pažnje. Ne samo igračima, već svima. Da, žalim za tim i uskoro ćemo o svemu pričati i naučiti lekcije iz svega, kako bismo napravili prilagođavanja ili promene koje su neophodne za 2023. godinu - istakao je Tajli.

Iako su sve glasnije polemike o njegovom otkazu na mestu direktora prvog Grend slema, Tajli tvrdi da će ostati tu gde sada jeste.

- Ne, nije to previše posla. To je isti posao, da budem jasan, jedan posao. Zato što je to kao da vodite kompaniju - podvukao je Tajli.

Nije ipak želeo da krivicu prebaci isključivo na jednu stranu.

- Fer je reći da su svi bili posvećeni tome da urade pravu stvar kako bi se događaj održao i to uključuje sve forme vlade i nas u Tenis Australija. Nijednom nismo odustali od principa sigurnosti za sve. Da, bilo je odvlačenja pažnje igračima i neke će se lekcije naučiti. Ali oporavili smo se i isporučili veliki događaj - zaključuje direktor Australijan opena.

Video: Novak se vratio iz Crne Gore u Beograd: Đoković se provodio u kafani na rođendanu Olge Danilović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cilj

    25. januar 2022 | 06:40

    Je ispunjen, Novaku zabranjeno učešće na ao. Još da ga izbace sa tura i da zapadni fašisti budu kompletno zadovoljni.

  • Oki

    25. januar 2022 | 00:09

    Hteli vi to ili ne do finala se prica samo o Djokovicu, sami ste krivi sto ste upropastili svoj turnir.

  • MILIE

    25. januar 2022 | 08:36

    Sa je klokani? ,,Naucicemo lekciju...'', ne vi ste dobili lekciju, rio tinto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA