≫ 

Nadal na dva koraka od 21. Grend slema: Rafa u polufinalu AO, čudesno sprečio preokret Kanađanina!

Šapovalov je bio teško nezadovoljan suđenjem, ali Španac ide dalje ka svom cilju

  • 36
Nadal uspeo da savlada nervoznog Šapovalova za polufinale Australijan opena Foto: Tanjug/AP

Peti teniser sveta Rafael Nadal našao je put do polufinala Australijan opena pošto je u jednoj naelektrisanoj atmosferi sprečio totalni preokret i savladao Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Šta god da se desilo, Španac je produžio ka svom cilju, a to je rekordna 21. Grend slem titula sa kojom bi za jednu pobegao Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru.

A, desilo se mnogo toga. Pre svega, Šapovalov se tri puta bunio na njegovo odugovlačenje, nazvao je sudiju korumpiranim zato što ne opominje Rafu, a na kraju su njih dvojica morala i da se nađu na mreži da reše stvari.

U jednom momentu, imao ga je u šaci Denis, vratio se na 2:2 u setovima i propustio brejk loptu u prvom gemu odlučujuće borbe.

Nakon toga, rezultatski, sve kreće po zlu za kanadskog tenisera koji ne uspeva da valorizuje dobru igru, te gubi svoj servis i ubrzo biva u minusu od 3:0.

Prilike su se propuštale, nervoza je rasla, a Nadal je jedva povezivao kraj sa krajem da dovede ovaj meč do pobede. Na kraju je i uspeo.

Susret je trajo čak četiri sata i 10 minuta, a Rafa je krenuo silovito, osvojio prvi set za 40 minuta, a onda je počelo mučenje.

Doduše, uspeo je da uzme i drugi set, ali se videlo da Šapovalov neće odustati ni u tolikom rezultatskom deficitu.

Nervoza je radila kod Kanađanina i verovatno da nije bio toliko "nakostrešen", moguće da bi možda i došao do pobede.

Došao je do 2:2 u setovima, a Nadala je počeo da muči stoma i pozvao je pomoć. Nije bilo medicinskog tajm-auta, ali se igra "seckala", što je nastavilo da nervira Denisa koji nije uspeo da se izbori sa pritiskom.

Na kraju, iskustvom je uzeo brejk u petom setu Rafa i sačuvao ga do kraja meča, a za finale će se boriti protiv pobednika duela Matea Beretinija i Gaela Monfisa.

Video: Crnogorac ispričao vic o Federeru i Nadalu, Novak plakao od smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavisa

    25. januar 2022 | 08:42

    Doping 100 posto.

  • demo

    25. januar 2022 | 08:46

    Prevarant Rafa. Sta mu se sve dozvoljava UZAS🤮🤮🤮

  • Geras

    25. januar 2022 | 08:48

    Proći dalje nećeš... Nameštaju za tebe ali nećeš osvojiti.... To da znaš... Ni proterivanje Novaka vam neće pomoći da ga se resite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA