Da li Nadalu organizatori AO nameštaju termine koje hoće? Novinarka ESPN-a otkrila zanimljiv podatak

Interesantna činjenica o poslednjih pet poraza Nadala u Melburnu

  • 11
Rafael Nadal, Australijan open 2022 Foto: AP/Tanjug

Rafael Nadal je prebrodio najtežu prepreku u dosadašnjem Australijan openu, pošto je u pet setova savladao Denisa Šapovalova, a uz to je imao i stomačne probleme, pa su i lekari morali da intervenišu.

Španac će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Mateo Beretini - Gael Monfis, a najverovatnije će opet igrati u dnevnom terminu.

Kada se pogledaju Nadalovi mečevi na ovogodišnjem Australijan openu deluje iznenađujuće da je samo jedan meč igrao u noćnom terminu, iako je najveća zvezda od svih tenisera u žrebu, a po pravili se za takve čuva i noćni termin.

Međutim, Nadal i noć nisu u velikoj ljubavi u Melburnu. Zato i ne čudi što je sem meča protiv Karena Kačanova sve ostale, uključujući i meč protiv Denisa Šapovalova igrao u dnevnom terminu.

Nadal jednostavno voli da igra na suncu, odgovara mu toplo vreme i manje vlage, jer loptica više odskače, što je idealno za njegov stil igre i top spin koji je njegov zaštitni znak. Zato mnogi mogu i da posumnjaju da tu postoji i određen pritisak sa njegove strane ka organizatorima da mu se omoguće dnevni termini.

Novinarka ESPN-a Kris Mekendri primetila je ovu činjenicu na Tviteru da je očigledno da Nadal voli da igra u dnevnim terminima. Takođe, izvukla je i statistiku sa poslednjih pet Nadalovih poraza na Australijan openu i svi su došli u noćnom terminu.

Pobeđivali su ga Federer, Čilić, Đoković, Tim i Cicipas, dva puta je to bilo u finalima, a tri puta u četvrtfinalima.

Nadal sada ima dva dana odmora, pa u petak igra meč polufinala. Najverovatnije će ponovo dobiti dnevni termi. Ipak, ako ode u finale, moraće ipak da odigra uveče, jer se finale Australijan opena uvek igra u noćnom terminu (9.30 po vremenu u Srbiji).

Video: Crnogorac ispričao vic o Federeru i Nadalu, Novak plakao od smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    25. januar 2022 | 09:45

    Oce covek na silu da osvoji turnir...zapadna demokratija....fuj...uzas

  • Y

    25. januar 2022 | 09:44

    Jasno kao dan da mu nameštaju turnir,ali mi nije jasno zašto svi cute

  • Smederevac

    25. januar 2022 | 09:44

    Pa naravno,na to SE islo od starts uz da SE izbaci Nas Djokovic.Da bi Nadal osvojio Ali srusice ga Rus Medvedev 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA