Nadala pitali šta mu znači ako pretekne Đokovića i Federera, ovakav odgovor se nije očekivao

Španac ističe da mu nije bitna Grend slem trka, već samo da uživa u tenisu

  • 56
Rafael Nadal PrintskriN: Youtube/Rafa Nadal - King of Tennis

Rafael Nadal se plasirao u polufinale Australijan opena posle teške borbe sa Denisom Šapovalovim, a posle iscrpjujućeg meča na konferenciji za medije su ga novinari upitali i o mogućnosti da osvoji 21. Grend slem titulu, čime bi se izdvojio u odnosu na Đokovića i Federera, sa kojima trenutno deli prvo mesto večne liste sa po 20 titula.

Nadal je malo iznenadio odgovorom i ističe da njemu Grend slem trka ne znači mnogo i da neće biti srećniji ako bude imao više od rivala, niti da će biti frustriran ako ga neko od njih pretekne.

- Činjenica da smo izjednačeni na 20 je stvar koja sama za sebe govori da delimo neverovatnu istoriju našeg sporta. Za mene je čast da budem deo toga, bez sumnje. Ne nadam se ničemu, samo idem dalje. Samo uživam da igram tenis, kao što sam rekao stotinu puta. Ali iskreno, iz dubine srca, zaista ne... Naravno da želim da pobeđujem, ali ne zbog toga da imam više titula nego drugi, već jednostavno volim to što radim. Želim da to radim što je duže moguće.

- Naravno da je u poslednjih šest meseci bilo mnogo sumnji da li ću biti sposoban da nastavim. Ali, sada se osećam dobro. U situaciji smo da pobedimo, u polufinalu sam AO i to je neverovatno za mene. Šta će se desiti u budućnosti, zaista me nije briga mnogo. Ne verujem da će moja sreća u budućnosti zavisiti od toga da li ću osvojiti više GS titula od drugog ili će neko drugi osvojiti više od mene.

- Prezadovoljan sam i srećan sam zbog svih stvari koje su mi se desile u životu. Imam svoj način na koji pristupam životu. Ne možete uvek da budete frustrirani drugima, ako tvoj komšija ima veću kuču, bolji telefon ili bilje stvari od tebe? Neću biti frustriran ako Novak ili Rodžer završe karijeru sa više slemova od mene. Mislim, hajde da uživamo u situaciji u kojoj smo. Svako od nas. Uradili smo neverovatne stvari za naš sport. Hajde da uživamo, ostale stvari su nebitne - poručio je Nadal.

Video: Nadal o Đokoviću: Žao mi ga je, ali mesecima je znao koji su uslovi! Sam je doneo odluku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maleni

    25. januar 2022 | 11:23

    Opsesivno kompulzivni ,oladi.Ocistili su ti teren smisljeno,inace Novak bi imao 21 titulu.Tuzna ce ti biti ova ako je osvojis,provlacit ce ti se zauvijek kako su Novaka sramotno eliminisali da bi ti bio taj.Za kratko, nadam se u OSTROSKOG!

  • Strasno

    25. januar 2022 | 11:50

    Kakav licemer haha

  • ABV

    25. januar 2022 | 12:19

    Zato što je svestan da će za deset godina Novak biti taj s najviše osvojenih GS titula pa sad umanjuje vrednost toga... Tako je i Federer, pre deset godina kada se činilo da ga niko neće stići, broj GS titula je bio najvažniji, kad su mu se ova dvojica približili odjednom je najbitnije postalo koliko si proveo nedelja kao broj 1. Kad ga Đoković i tu stigao, odjednom je postalo najbitnije kako lepo igraš tenis...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA