≫ 

Nadal o prozivkama Šapovalova: "Žao mi ga je..."

Španac tvrdi da njegov rival nije u pravu za optužbe da ima poseban tretman i da će to shvatiti kada razmisli na pravi način

  • 9
Denis Šapovalov, Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Prošao je Rafael Nadal kroz pravu golgotu u četvrtfinalu Australijan opena, ali je na kraju ipak uspeo da pobedi Denisa Šapovalova u pet setova. Bilo je burno i na samom meču, gde je Šapovalov u nekoliko navrata optuživao sudiju da Nadalu daje povlastice u vidu dodatnog vremena, a posebno je bila burna konferencija mladog Kanađanina, koji je izneo ozbiljne optužbe na račun Nadala, tvrdeći da godinama ima protekciju od stane arbitara.

Nadal mu takođe nije ostao dužan u odgovru na konferenciji. Najpre je prokomentarisao situaciju na mreži nakon prvog seta, kada je imao kraću raspravu sa Šapovalovim, nakon što je on optužio sudiju da je korumpiran i da pomaže Nadalu.

- Pitao sam ga šta se dešava, nisam razumeo u tom momentu. Znam da sam uzeo sam dodatno vreme na kraju prvog seta, morao sam da promenim sve, mislim, iskreno, u tom slučaju, da je normalno na kraju seta da ti sudija da dodatno vreme, posebno u ovakvim uslovima, da možeš da promeniš odeću, ne možeš da igraš sa odećom u stanju kakva je bila moja u tom momentu. Sudija je rekao vreme, ali morao sam dodatnih 30 sekundi da promenim odeću, mislim da je fer da mi je Karlos dao dodatno vreme. Mislim da je pogrešio što je rekao vreme, jer je trebalo da sačeka da igrači budu spremni. Po mom mišljenju Denis nije bio u pravu, razumem da je izgubio set i hteo je da nastavi da igra. Ali, mislim da će shvatiti malo kasnije da greši - poručio je Nadal.

Novinari su Nadalu zatim otkrili šta je Šapovalov rekao na konferenciji i optužio ga da ima poseban tretman godinama unazad.

- Ne. Zaista mislim da na terenu ne zaslužuješ bolji tretman nego drugi, i ja ga ni ne želim i mislim da ga nemam. Imam veliko poštovanje za Karlosa, mislim da je sjajan sudija. Mislim da nekada je mnogima u mislima da top igrači imaju bolji tretman, ali iskreno to nije tačno. Nikada se nisam osetio da imam pomoć i mislim da nije u pravu. Žao mi ga je. Mislim da je igrao sjajno, teško je kada izgubite ovakav meč u pet setova, posebno što sam ja bio uništen, on je to osetio, ali sam uspeo da pobedim. Želim mu sve najbolje. On je mlad, svi pravimo greške tokom karijere, ja sam napravio mnoge tokom karijere i verovatno će shvatiti kasnije, kada razmisli na pravi način, da nije bio u pravu - poručio je Nadal.

Video: Crnogorac ispričao vic o Federeru i Nadalu, Novak plakao od smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laki

    25. januar 2022 | 12:44

    Plasim se da bi Nadal priznao da ima povlascen status na AO. Prvo, pustili su ga u Australiju i ako nije izdrzao karantin do kraja. Onda su oterali Djokovica sa AO i akk je ispunjavso sve uslove. Pa mu tolerisu vreme koje stalno orekoracuje, pa mu dozvoljavaju odlaske u svl acionicu jad god mu padne nspamet, pa mu dozvoljavaju da prekoraci vreme u svlacionici, pa odobravaju medical tajm aut vise puta u setu. Sta treba jos daurade da mu omoguce da osvoji turnir.

  • Cure

    25. januar 2022 | 12:25

    Kakav si ti licimer pa to je strasnooo..

  • ...

    25. januar 2022 | 12:04

    Ovaj jedva docekao da bude glavni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA