Mekinro hvali Nadala: "Taman kada pomislite da mu ništa nije ostalo, on izvadi nešto iz magične torbe"

On je naglasio da se videla želja kod Šapovalova, ali da je počeo da se "davi" u petom setu

  • 2
Rafael Nadal, Australijan open 2022 Foto: AP/Tanjug

Legendarni teniser Džon Mekinro iznenađen je mentalnom snagom Rafaela Nadala nakon što je Španac uspeo u pet setova da obezbedi pobedu protiv Denisa Šapovalova i prolaz u polufinale Australijan opena.

- Taman kada pomislite da mu ništa više nije ostalo, Rafa izvadi nešto iz svoje magične torbe. Uspeo je da se izbori sa sobom, očigledno ga je mučila vrućina. Šapovalov je dobro igrao i čudo je kako je uspeo da se konsoliduje u ranom delu petog seta. Išao je servisom da rešava stvari, videli smo dosta duplih servis grešaka, ali igrao je dobro, morao je da rizikuje. Vidimo koliko to njemu znači, prosto je neverovatno kako još uvek može da igra na ovom nivou - kazao je Mekinro.

On je naglasio da se videla želja kod Šapovalova, ali da je počeo da se "davi" u petom setu.

- Rafa, po mom mišljenju, izgleda dobro na terenu. Mislim da je došao ranije u Australiju zbog korona virusa, hteo je da ima neke mečeve u svojim urkama, da se privikne na vrućinu. Mislim da mu se isplatilo baš u ovom meču. Ovo je bio meč gde je Šapovalov polako preuzimao kontrolu, ali zato je Nadal veliki - zato što zna da pritisne u pravom momentu, u pravo vreme kako bi završio posao. To je ono što deli ove momke - zaključio je Mekinro.

Video: Stanojević: Titula je san, ali sa realnim osnovama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA