≫ 

On može da zaustavi Nadala: Beretini ide na Rafu, osvetio Kecmanovića i ušao u polufinale AO

Italijan je opasna prepreka, pokazao je to više puta prošle godine

  • 8
Mateo Beretini odlično gura na Australijan openu Foto: Tanjug/AP

Sedmi teniser sveta Mateo Beretini biće izazivač Rafaela Nadala u polufinalu Australijan opena pošto je na putu do te runde eliminisao iskusnog Gaela Monfisa sa 3:2 (6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2).

Monfis je kolo pre ovoga slomio otpor Miomira Kecmanovića, ali nije mogao protiv tvrdog Beretinija koji je popustio, ali povratio snagu u odlučujućoj borbi.

Francuz već sada ima 35 godina, ali mu ne manjka fizičke spreme i snage. Imao je svoje momente i pokazao da može i protiv mladih lavova. Ipak, Italijan je ona prava sadašnjost tenisa.

U prvom setu je Beretini napravio brejk sa nulom u petom gemu i bilo je potrebno samo da izdrži udar koji je usledio na samom kraju deonice. Spasao je brejk loptu, te nešto kasnije iskoristio drugu set loptu.

Prelomni momenat meča desio se u četvrtom gemu drugog seta kada je Beretini morao da servira skoro 20 minuta kako bi poravnao na 2:2. Kada se izborio sa tim, oduzeo je prvi udarac Francuzu u sedmom gemu i jurnuo ka pobedi.

Ipak, situacija se brzo menja - Monfis uzima treći, a onda i u velikom naletu četvrti set i tako stvara neverovatnu atmosferu na tribinama i na samom terenu.

Činilo se da bi mogao i do totalnog preokreta, ali se ruka skratila, prestala da udara onako jako kao što je to činila ranije.

Beretini je sa dva brejka i velikih 4:0 sigurno odradio posao do kraja i zakazao derbi sa Nadalom. Imaće dva dana da se odmori od ovog maratona i pripremi za Rafu.

On je prvi Italijan koji je uspeo da dođe do četiri najbolja na Australijan openu i prvi Italijan koji je ušao u polufinala tri različita Grend slema.

Video: Crnogorac ispričao vic o Federeru i Nadalu, Novak plakao od smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    25. januar 2022 | 14:54

    Ne treba Đokoviću ničija pomoć već Božija. Opet se on sve pita, ostali neka gledaju i neka se hvataju za glavu.

  • Milorad

    25. januar 2022 | 15:02

    Ne samo Beretini, vec svi ostali teniseri nisu prava buducnost tenisa, sve dok ne odu Novak i Nadal, Rodzera necu ni da pominjem on je nezvanicno zavrsio sa tenisom.

  • Marko cg primorje

    25. januar 2022 | 15:52

    Medvedev je nepremostiva prepreka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA