≫ 

Cicipas bije sve od reda, "sredio" je Sinera za polufiinale Australijan Opena

Grk na dve pobede od prvog Grend Slem pehara u karijeri

  • 4
stefanos cicipas

Foto: Tanjug/Ap

Grčki teniser Stefanos Cicipas treći je polufinalista Australijan Opena pošto je u meču protiv Janika Sinera izdominirao, bio bolji, precizniji, kvalitetniji, za rutinskih 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2). Grk će u polufinalu na Medvedva ili na Ožera-Alijasima iz Francuske, koji će uskoro odlučiti o tome ko će među četiri najbolja u Melburnu.

Prvi polufinalni par već su formirali Nadal i Beretini.

Cicipasu je ovo treće polufinale Australijan Opena, igrao ga je već 2019. i 2021, oba puta je poražen, a videćemo da li će mu treća biti sreća. Grčki teniser ima i jedno Grend slem finale, ono u Parizu kada mu je Novak uzeo trofej ispred nosa.

 

Sada nema Đokovića da mu pomrsi račune, no Cicipasu predstoji žestoka borba ko god mu nadalje stane sa druge strane. Ali Grk je, sudeći po formi i grama koje prikazuje u Melburnu, spreman na sve. Spreman i kadar da ide do kraja.

Siner ovog puta nije mogao više od četvrtfinala, Italijan je naišao na boljeg od sebe, mnogo boljeg, pa je sa protokom vremena bilo samo pitanje da li će uopšte uspeti da uzme jedan set. Bilo je jasno kao dan ko diktra ritam, ko je zreo za polufinale i ko ga zaslužuje.

Ni kiša koja je na kratko prekinula meč nije mnogo poremetila stanje stvari na terenu. I po povratku na teren navijači su gleali borbu mačke i miša, Cicipasovu moć i pokušaje Sinera da se odupre i uspostavi kakav takav ritam. Nije mu bilo spasa, šta god da je pokušavao.

Poslednji set bio je demonstracija čiste dominacije Grka: vezao je prva tri gema i superiorno dovršio meč ne dozvolivši rivalu ni promil šanse da se povrati.

Video: Cicipas odlepio zbog navijanja: To treba da ostane u fudbalu, ne pripada tenisu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA