≫ 

Za koga navijate da osvoji AO? Evo koja je najbolja, a koja najgora opcija po Novaka

Sve se svelo na četiri imena

  • 27
Rafael Nadal, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Mateo Beretini,

Foto: Tanjug/AP

Australijan open je stigao do same završnice. Posle maratonskog meča u pet setova, Danil Medvedev je u epskom duelu sa Feliksom Ože Alijasimom obezbedio poslednje mesto u polufinalu.

Tamo su dan ranije mesto obezbedili Rafael Nadal i Mateo Beretini, koji su takođe igrali pet setova u svojim četvrtfinalnim duelima, ali će takođe imati i dva dana odmora pre svog međusobnog duela.

Očekivano je da Nadal i Beretini u petak ujutru igraju prvi polufinalni meč u 04.30 po vremenu u Srbiji, dok je za Medvedeva i Cicipasa rezervisan noćni termin od 09.30 po vremenu u našoj zemlji.

Nema sumnje da završnicu Australijan opena pomno prati i Novak Đoković i njegovi fanovi, jer je u igri istorija tenisa, ali i borba za mesto broj 1.

Pošto će Novak izgubiti 2.000 bodova, jer zbog sramne deportacije iz Melburna nije bio u mogućnosti da igra, ugroženo mu je prvo mesto na rang listi. Takođe, pošto je Nadal stigao do završnice, ugroženo je i mesto na večnoj listi i najvažniji teniski rekord - po broju Grend slem trofeja.

Zbog toga je za Novaka najgora opcija da Nadal osvoji Australijan open i pretekne i njega i Federera po broju Grend slem trofeja i dođe do brojke od 21.

Mesto broj 1 Novaku više nije toliko bitno, jer je oborio apsolutni rekord po broju nedelja na prvom mestu u muškom tenisu. Motiv može da mu bude i da pretekne Štefi Graf, koja ima 377 nedelja na prvom mestu, dok je Novak trenutno na 357 nedelja.

Zato bi titula za Danila Medvedeva bila druga najgora opcija po Đokovića, jer bi ostao bez prvog mesta na ATP listi.

Treća najgora opcija je da titulu osvoji Stefanos Cicipas, jer bi se onda približio Novaku i mogao bi da ga ugrozi u budućnosti kada je mesto broj 1 u pitanju. Takođe, ne treba zaboraviti i negativne komentare koje je imao na račun Đokovića u momentima kada je bio zatočen u Australiji uz sraman tretman.

Ubedljivo najbolja opcija po Đokovića jeste da titulu osvoji Mateo Beretini. Italijan je na poslednja tri Grend slema ispadao isključivo od Novaka Đokovića, a deluje da ima igru kojom može da ode do samog kraja. Igrao je već jedno finale, deluje moćno na terenu, a čak i da osvoji, Novak ima dovoljnu zalihu bodova u odnosu na Italijana, tako da bi ostao siguran na prvom mestu još neko vreme. Takođe, Beretini se nije isticao negativnim izjavama na račun Novaka, već je bio korektan i istakao da žali što ga nema u Melburnu.

Video: Novak snimljen na rođendanu majke Dijane: Nasmejan u krugu porodice posle torture u Australiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    26. januar 2022 | 15:56

    Samo nadal da ne uzme sve ostalo dolazi u obzir

  • Nikola

    26. januar 2022 | 15:45

    Beretini osvaja!

  • GORANAC

    26. januar 2022 | 15:57

    Ko god da osvoji Nole je najveci i ostace prvi jer je na neposten nacin izbacen i nije mogao da se ravnopravno takmici sa svim ovim sljamovima.Lako je nekoga prestici bez borbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA