≫ 

Iranka ispisala istoriju: Igrala umotana u marami, sa dugim rukavima, u paklu Melbruna

Ova tinejdžerka kaže da nikad ne smete slušati ljude koji vam govore da treba da odustanete od svojih snova - ona je svoj ostvarila

  • 4
Safi Meškatolzara, teniserka, Iranka, Australijan open 2022

Foto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Australijsko sunce bije li bije, obara i one najoskudnije odevene, a možemo samo da pretpostavimo kako se ovih dana po vrelini oseća Iranka Meškatolzahra Safi (17) koja u dugim rukavima, glave umotane u maramu, igra mečeve u juniorskoj konkurenciji.

Nigde hlada, a žega je nesnosna, ali to ovu devojku ne sputava da ide ka svojim snovima.

Ona je u meču drugog kola juniorskog turnira na teren izašla gotovo skroz prekrivenih eksremiteta i sa maramom kojom je prekrila glavu. Naravno, u skladu sa tradicijom i zakonima iz zemlje iz koje dolazi, gde žene obavezno prekirvaju glavu i lice.

- Igram tako stalno, od devete godine je tako, i tako ću i nastaviti. To je deo mene - objasnila je Meškatolzahra australijskim medijima.

U meču protiv Belgijanke Sofije Kostulas je poražena u dva seta, ali nema za čim previše da žali, jer je i pre ovog meča ušla u istoriju svoje zemlje - postala je prva Iranka koja je upisala pobedu na nekom velikom turniru.

Ona je u prvoj rundi savladala Anju Najar u dva seta. Podatak da je prva u istoriji koja je igrala umotane glave u marami na ovako velikom turniru je takođe nešto što će je obeležiti za čitav život.

- Svi su mi rekli da je nemoguće da igram na Grend Slemu i da to nikad neću uspeti. Da odustanem? Nikad! Ne slušajte nikoga ko vam tako nešto kaže. U jednom trenutku nisam nikome ni rekla šta mi je cilj, samo sam trenirala - kaže ova tinejdžerka.

Njeni sportski idoli su Nadal i Ronaldo, zbog njih je tu gde jeste trenutno, oni su njena inspiracija.

- Nadal me je uveo u tenis, Kristijano (Ronaldo) mi je pokazao kako da se nosim u teškim momentima. I on ih je imao nekoliko - kaže ova devojka kojoj očito ne manjka samopouzdanja.

Video: Žena Hulk vuče kamion od 17 tona: Ovo nije viđeno do sada

(Telefraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA