≫ 

Legendarni Amerikanac želi Novaka u Majamiju: "On nije kriminalac, scene u Melburnu su bile tužne"

Džejms Blejk ističe da se nada da će Đoković moći da se pojavi na Mastersu na kojem je on direktor

  • 5
Džejms Blejk, Novak Đoković

Foto: Chris McGrath / Getty images / Profimedia

Čuveni američki teniser Džejms Blejk, koji je i direktor Mastersa u Majamiju, poručio je da se nada da će Novak Đoković moći da igra na Mastersu u Majamiju.

On ističe da se ne slaže sa Novakovim stavom o vakcinaciji, ali da su scene koje je video u Melburnu bile tužne za gledanje, jer Novak nije kriminalac i ističe da veliku odgovornost u svemu tome snose i Tenis Australija, kao i vlada ove zemlje.

- Sve što nam sada treba je da se pojave Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Da, Đoković. Mnogi ljudi su nezadovoljni Novakom ovih dana nakon fijaska sa vizama i deportacije na Australijan openu. Nema sumnje da zaslužuje deo krivice. Ali i Tenis Australia i australijska vlada zbog lošeg postupanja u situaciji koja je izmakla kontroli. Bilo je tužno videti TV kamere i paparace kako okružuju Đokovićev auto dok je išao na saslušanja za imigraciju i videti njegove mračne fotografije na zadnjem sedištu kao da je kriminalac.

- Vidite, ja se u potpunosti ne slažem sa Đokovićevim stavom o vakcini protiv korona virusa, a njegova odluka da bude jedan od tri među 100 najboljih igrača koji su ostali nevakcinisani zasluženo donosi i veliku cenu. Nekada voljeni "Džoker", poznat po svojim video snimcima za karaoke na Jutjubu i urnebesnim imitacijama drugih igrača, narušio je svoj imidž u očima mnogih. Ali on nije kriminalac. On je pametan čovek, jedan od najpromišljenijih kada daje intervje od svih na turu i mora da ima svoje razloge.

- Njegov status da ne bude vakcinisan nije bio problem prošle godine. Niko nije pravio pometnju kada je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon i izgubio u finalu US Opena. Ali kada su se pooštrile granice nacionalnih država, naišao je na probleme - poručio je Blejk.

Trenutna situacija u SAD je takva da Novaku ne bi bilo dozvoljeno da uđe i da igra na Indijan Velsu i u Majamiju, jer oni koji nisu državljani Amerike moraju biti vakcinisani. Međutim, ukoliko bi se popustila politika oko ulaska u zemlju, postoji šansa i da Novaku bude dozvoljeno uz određene protokole da dođe i da igra u Majamiju.

Video: Crnogorac ispričao vic o Federeru i Nadalu, Novak plakao od smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branislav

    26. januar 2022 | 17:45

    Novak ne zeli da rizikuje zdravlje primajuci nesto sto su nazvali vakcinom...po cenu da zavrsi karijeru.

  • Veca

    26. januar 2022 | 19:41

    Đokovic je imao pravo da igra na AO, jer je prelezao koronu kao i ostali igraci koji su bili pozitivni. To je bilo sve na osnovu politike. Sve ce oni to debelo da plate. Zivi bili pa videli. Napred Nole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA