Boris Beker: "Nadal je najviše profitirao od deportacije Novaka"

Nemac smatra da bi Nadalove šanse za titulu bilo daleko manje da je Đoković na turniru

  • 9
boris beker Foto: MN Press

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, komentarisao je završnicu Australijan opena i istakao da je deportacija Novaka Đokovića iz Melburna dosta poremetila sam turnir, ali i da je to dalo mnogo više šansi Rafaelu Nadalu za osvajanje 21. Grend slem titule.

Slavni nemački teniser je ocenio da bi uz učešće Đokovića na prvom Grend slemu sezone Nadalove šanse za drugim peharom u Melburnu bile znatno manje.

- Nema dileme da je deportacija Novaka Đokovića iz Australije potpuno poremetila Grend slem. Rafael Nadal je neko ko je najviše profitirao od te situacije. Sa Noletom u žrebu, on bi imao daleko manje šanse da podigne trofej - rekao je Beker.

Ipak i pored toga on smatra da je španski teniser na odličan način odradio dosadašnji deo turnira i da je odluka da igra pripremni turnir u Melburnu bila dobra

- Rafa nam je još jednom pokazao koliko savršeno ume da se postavi tokom dve nedelje. Bio je uravnotežen kada je situacija to zahtevala, dok su njegovi protivnici osećali pritisak. Njegov izbor da igra turnir 250 bila je pametan potez. To mu je posle duge pauze bilo potrebno.

Nadal će u borbi za finale Australijan opena za protivnika imati Matea Beretinija, a taj meč počinje u petak ujutro od 04.30h. Pet sati kasnije u drugom polufinalu sastaće se Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

Video: Reakcije Nadala na pitanje o Novaku: Za sve bi bilo bolje da Novak Đoković igra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    27. januar 2022 | 21:26

    Шта је ту чудно? Запад је увек профитирао на туђој несрећи !

  • Roki

    27. januar 2022 | 21:41

    Nece ga on podici... Berrettini uzima AO 1000%

  • DARKO 100%

    27. januar 2022 | 21:25

    Ovaj Beker je realan covek,prizeman,realno prica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA