Novi napad na Novaka: BBC uz pomoć novinara iz Srbije ponovo udario na Đokovića

Naravno, najveći Đokovićev mrzitelj je odmah iskoristio priliku da podeli priču

  • 21
Novak Đoković maska, korona virus

Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Iako je Novak Đoković deportovan iz Australije još pre dve nedelje, u pojedinim svetskim medijima i dalje pokušavaju da ga "ocrne". Tako je BBC "iz naftalina" izvukao već poznatu priču o navodnim kovodima PCR testa Novaka Đokovića, koji se navodno ne poklapaju.

Iako je dr Zoran Gojković, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa u Srbiji, do detalja odgovorio na pitanja novinara CNN-a pre nekoliko nedelja, kada je tema bila aktuelna i razjasnio sve dileme i pobio optužbe da je postojao bilo kakav problem oko Novakovog PCR testa, te da je 100 odsto validan, dve nedelje kasnije, BBC se ponovo bavi ovom temom.

Prvi je ovo pokrenuo nemački Špigl, čiji IT forenzičari nisu najbolje protumačili kodove, koji se menjaju svaki put kada se skine PDF dokument. BBC se naslonio na sličnu priču, a u tome su imali pomoć i srpskih novinara. Naime, kako sami u tekstu navode, 21 test dobili su od kolega iz BBC Srbija, koji su dali doprinos za "kopanje" po kodovima Instituta za javno zdravlje Batut" kako bi uporedili Novakov test i rezultate.

Takođe, materijal su imali i od srpskog naučnika iz SAD Milovana Suvakova, koji je svoju analizu objavljivao na Tviteru, a poslao ih je i BBC-ju.

BBC je takođe u tekstu kontaktirao Batut putem više različitih kanala, ali da nisu dobili odgovor.

Podsetimo i da je upravo članak BBC-ja bio "dokaz" za deportovanje Novaka Đokovića u Australiji na sramnom suđenju.

Naravno, priču je jedva dočekao da podeli Ben Rotenberg, teniski novinar koji je poznat kao najveći "Novakomrzac".

Video: Otkrivena istina o Novakovom PCR testu i zašto nije prekršio zakon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vakcinisan

    28. januar 2022 | 12:00

    Nikada necu da razumem Srbe koji napadaju Srbe da bi se dodvorili zapadu ili ti "eliti". I da jeste i da nije tacno to o cemu pricaju sta ima vi SRBI da se pravite pametni, postoji naziv i za vas a to je (lazna elita, a moze da se kaze i olos). I da, nikada necete da im se dodvrite uveke cete da bude samo Srbi za njih tamo.

  • ...

    28. januar 2022 | 12:06

    Mogu da ga mrze...

  • Mihailović

    28. januar 2022 | 13:03

    Sada samo traže neki razlog da bi mogli opravdati svoj odnos prema najboljem teniseru sveta... Ne može se opravdati ponašanje vlasti u Australiji, Engleske i ATP koji konstantno posredno napada Novaka zbog asocijacije tenisera koja je osnovana da bi mogla štititi prava tenisera...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA