"Nadal daje tenisu drugu dimenziju i podseća da nikada ne treba sumnjati u prave šampione"

Španski mediji puni hvale za svog šampiona

  • 15
Rafael Nadal, Australijan open 2022 Foto: AP/Tanjug

Rafael Nadal, koji će igrati svoje 29. finale Grend slema u nedelju ujutru protiv Rusa Medvedeva, potražiće u Melburnu 21. veliku titulu i prodor na čelo teniskog sporta ispred Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

Posle još jedne izvrsne partije u polufinalu Australijan opena, i trijumfa nad Italijanom Beretinijem, njegov zemljak Aleks Koreča, bivši teniser i ekspert, analizirao je nastup u Melburnu.

- Ono što je Rafa prikazao u polufinalu bila je lekcija iz posvećenosti, časti i karaktera. Nadal daje tenisu jednu sasvim drugu dimenziju. Ono što on radi je nečuveno i nadam se da će osvojiti 21. titulu - rekao je Koreča.

Španac u prvi plan ističe još nekoliko činjenica.

- Ranije bih svakom ko bi mi rekao da će Rafa igrati 29. Grend slem finale rekao da je lud. Ono što je uradio u Melburnu je zadivljavajuće i podseća nas da nikada ne smemo da sumnjamo u posebne ljude, prave šampione - zaključio je Koreča.

Video: Novaka pogodili stihovi Oj, Kosovo Kosovo: Đoković se veselio u Budvi uz patriotsku pesmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro osvetnik

    28. januar 2022 | 17:21

    E moji španci,jadni li ste...Mi Srbi imamo jednu lepu izreku,koja se odnosi na vašeg "šampiona": "kad mačke nema,miševi kolo vode"...Radujte se miševi,dok možete,neće ni vaše trajati "do zore"..Vratiće se Nole kralj,samo polako,opet ćete plakati...✊👊

  • Nije nego

    28. januar 2022 | 17:32

    Tacan je navod da Nadal daje tenisu drugu dimenziju. Onu prvu i pravu dimenziju tenisu, dao je Novak Djokovic. Za sva vremena.

  • Gox

    28. januar 2022 | 19:10

    Nadrogiran bik,nije igro zbog operacije,povrede,dajte bre bezte.Ovo je isto ko i americki atleticari.Divi se ceo svet,cemu,kome?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA