≫ 

Francuzi menjaju propise: Đoković neće moći da brani titulu na Rolan Garosu bez vakcine

Još jedna obeshrabrujuća informacija iz Pariza stiže od L'Ekipa

Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas

Foto: Tanjug/AP

Igraće Rolan Garos? Neće? Igraće? Neće? I sve tako u krug se vrtimo svi. I Novak Đoković i svetski mediji koji se svakodnevno bave vakcinalnim statusom (još uvek) najboljeg tenisera sveta.

Posle odluke australijskih vlasti da mu kao nevakcinisanom uskrate vizu i zabrane učešće na Australijan openu u Melburnu, svi se pitaju kakva je dalja sudbina Đokovića koji nije vakcinisan, a pokušava da osvoji što više Grend slemova u trci sa Federerom i Nadalom.

Sledeći veliki turnir koji nas očekuje je čuveni Frenč open u Parizu. Rolan Garos na kome bi Novak trebalo da brani šampionsku titulu održava se od 22. maja, a francuski sportski dnevnik L'Ekip objavio je ove večeri da Đoković neće moći da nastupi nevakcinisan, prema protokolima za vakcinaciju koji uskoro stupaju na snagu u Francuskoj.

Ovaj list je objavio tekst sa naslovom "Promena pravila o vakcinaciji u Francuskoj mogla bi da spreči učešće Đokovića na Rolan Garosu".

U tekstu se navodi da danas, prema pripisima koji važe u zemlji, Đoković ima validnu propusnicu za ulazak u Francusku kao nevakcinisan koja važi do 16. juna (Rolan Garos se završava 5. juna). Datum 16. jun je postavljen kao poslednji dan od šest meseci otkako je Novak bio zaražen kovidom 16. decembra.

 

Međutim, od 15. februara u Francuskoj na snagu stupa nova odluka po kojoj će Novakova propusnica bez vakcinacije važiti samo do 16. aprila (skraćuje se za dva meseca), što znači da Đoković neće moći da nastupa u Parizu u junu bez vakcine.

Eventualno ako se opet zarazi kovidom, pa dobije novo četvoromesečno izuzeće...

Istina, L'Ekip se ogradio da bi ovo novo pravilo koje stupa na snagu 15. februara moglo da bude suspendovano kasnije tokom proleća, ali ostaju pri tome da po novim propisima, Novak neće moći da igra na Rolan Garosu i bori se za novi Grend slem.

Podsetimo, Đoković je šampion Pariza za 2021. godinu posle pobede u finalu nad Stefanosom Cicipasom.

Video: Dolazak Novaka digao Budvu na noge: Oduševljena masa okružila Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raca

    28. januar 2022 | 20:00

    Nećeš smeti da j...š ženu ako nisi vakcinisan hahaahaa ,kakva bre vakcina ,napravili ste đubre od vakcine .

  • Гаргамел

    28. januar 2022 | 20:06

    Шта је ту чудно, они победу могу однети само сплеткарењем. Ратове су добијали јер су у сваком народу пронашли издајнике и хушкали их ...

  • Milorad

    28. januar 2022 | 23:33

    Nije mi vise jasno sta vise pisete o Djokovicu, te igra, te ne igra. Stvarno ste vise dosadni. Mozete da objavite na dva dana pre pocetka svakog turnira, igra Djokovic, ili ne igra, nego svakog dana do kraja godine ce te da nam punite glavu oce li igrati ili ne. Stvarno ovo vise nema nikakvog smisla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA