≫ 

Neverovatne scene na AO: Teniser se srušio pred meč loptu, morali da ga odvezu kolicima sa terena

Ludo finale Australijan opena kod juniora, Jakub Menšik nije mogao do iznenađenja protiv Bruna Kuzuhare

  • 17
Jakub Mensik Foto: Tanjug/AP

Kroz samo nekoliko desetina minuta započeće žensko finale Australijan opena, sutra je na programu i muško, ali među juniorima već znamo imena šampiona. Nakon što je Hrvatica, Petra Marčinko postala najbolja kod devojčica, isti podvig napravio je Bruno Kuzuhara kod dečaka.

On je u jednom od epskih finala u ovoj konkurenciji uspeo da savlada Jakuba Menšika iz Češke u tri seta (7:6, 6:7, 7:5) u meču koji je potrajao čitava tri sata i 43 minuta. Posle svega, poraženog su sa terena morali da odvezu u kolicima, jer mu nije bilo dobro.

Mladi Čeh u pojedinim momentima nije imao snage ni da servira, a poeni su bili jako dugački i iscrpljujući. Kulminacija je viđena u poslednjem gemu meča, kada se Menšik samo srušio na teren u bolovima pred meč loptu.

Kuzahara je potom uspeo da iskoristi svoju priliku i da dođe do trofeja, ali i da pokaže kakav je sportsmen. Odmah je prešao na drugu stranu i pitao Menšika da li je dobro, pre nego što je nastavio sa proslavom titule.

Treba istaći da je Kuzahara pre ovog turnira bio drugi junior sveta i da je rođen 2004, godine, a da je Menšik godinu dana mlađi. Najkraći njihov set danas trajao je 58 minuta, a najduži, drugi je potrajao čitavih sat i 36 minuta.

Atomski tenis, posle kojeg su i jedan i drugi zaslužili više od aplauza. Nadamo se da će se Menšik brzo oporaviti.

Video: Novaka pogodili stihovi Oj, Kosovo Kosovo: Đoković se veselio u Budvi uz patriotsku pesmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaza

    29. januar 2022 | 09:55

    Gde ste VAKSERI,sigurno je Nole kriv,mozda ga je ovaj mladic video na TV ,pa mu je ugrozio zdravlje ,ali najvaznije je da vakcina nema veze sa ovim,sigirno je imao neke zdravstvene probleme a nije znao

  • Geras

    29. januar 2022 | 09:47

    Vakcinisan.... Srce iskače iz grudi

  • Dejan

    29. januar 2022 | 10:34

    Pocela je boca da deluje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA