≫ 

Melburn u ekstazi: Domaća teniserka Ešli Barti posle velikog povratka u drugom setu uzela Australijan open!

Neverovatno je kako se Bartijeva u drugom setu vratila u trenutku kada je sve "klizilo" ka trećem setu

  • 4
Ešli Barti

Foto: Tanjug / AP

Australija može da slavi! Domaća teniserka Ešli Barti pobednica je ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva te zemlje u tenisu, pošto je u finalu u dva seta savladala Danijelu Rouz-Kolins i tako stigla do svoje treće Grend slem titule, a prve na "svom" terenu u Melburnu - 2:0 (6:3, 7:6)!

Bartijeva je prethodno u svojoj karijeri uspevala da se domogne trofeja na Rolan Garosu 2019. godine i Vimbldonu 2021. godine. Tako je postala prva Australijanka još od Kris O'Nil 1978. godine koja je osvojila prvi Grend slem u sezoni, zanimljivo, apsolutno identičnim rezultatom.

Sam početak meča obeležila je prilično ujednačena borba. I australijska i američka teniserka držale su se čvrsto svog servisa i nisu dopuštale previše šansi za brejk. Do prve je u petom gemu stigla Kolinsova, ali kada ona nije uspela da napravi veliki korak napred ka osvajanju prvog seta, to jeste učinila Ešli Barti.

Australijanka je iskoristila prvu brejk loptu u šestom gemu, a potom je zatvorila sve kapije za Amerikanku do kraja seta i dopustila joj je samo jedan jedini poen na svoj servis. Ujedno je iskoristila prvu set loptu.

Za razliku od prvog seta, drugi je bio potpuno drugačiji. Kolins je uspela već na samom startu da dođe do brejka na servis Ešli Barti, a potom i da ga odbrani u jako napornom i teškom trećem gemu. Činilo se da ćemo gotovo izvesno gledati treći set u momentu kada je Amerikanka povela sa 5:1 oduzevši još jednom servis rivalki, ali onda se probudila i australijska publika.

 

Igrala je Barti kao u transu. Odmah je anulirala jedan brejk, da bi potom lako realizovala i svoj sevis. Kolinsova se potpuno "pogubila" i kao da je u trenutku  zaboravila kako se igra tenis. Ni u narednom gemu na svom servisu nije uspela da poveže konce, pa je Australijanka došla i do izjednačenja.

Odluka je pala u tajbrejku u koji je Bartijeva krenula sa sjajnih 5:1. Amerikanka je "pala" pod pritiskom, pravila je previše grešaka i dopustila je Australijanki čak četiri meč, odnosno "čempionšip" lopte. Iskoristila je već prvu za ekstazu publike u Melburnu!

Video: Dolazak Novaka digao Budvu na noge: Oduševljena masa okružila Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trig

    29. januar 2022 | 11:40

    Nismo ni sumnjali,hohstapleri.....

  • Mihailović

    29. januar 2022 | 13:55

    Kad pomisliš da si osvojio set i padne ti koncentracija, digneš protivnicu i tako završiš....

  • prcković

    30. januar 2022 | 02:10

    nije kengurica uzela,već su oteli za nju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA