Stric Rafaela Nadala otkrio: "Tri dana pre polaska Rafa nije znao hoće li ići u Australiju"

Ni bivši trener španskog tenisera nije bio optimista pred prvi Grend slem sezone

  • 10
Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, otkrio je da je španskog tenisera malo delilo od odustajanja od Australijan opena.

Toni je rekao da je prijatno iznenađen nivoom tenisa koji pruža Rafa, s obzirom da tri dana pred put nije znao uopšte da li će nastupati na prvom Grend slemu u sezoni.

- Iznenađen sam Rafinom formom. Tri dana pre nego što je pošao za Australiju, Rafa je pozvao mog najmlađeg sina da malo prebacuju posle perioda u kojem je bio u karantinu zbog virusa korona - započeo je Toni.

Istakao je i da Nadal nije bio siguran da li da uopšte putuje na prvi Grend slem.

- Otišli smo da treniramo u devet i tokom treninga je Rafa rekao: "Ne znam hoću li ići ili ne, jer u ovom trenutku nisam u pravom stanju za Australijan open". Bilo je još tri dana do leta. Sutradan se oraspoložio i rekao: "OK, hajde, ići ću". Mislim da je to bilo više uzbuđenje zbog toga što se vraća tenisu, nego vera u dobar rezultat.

Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Ipak, nakon svega viđenog u ove dve nedelje, Toni je optimističan pred finale.

- Vidim Rafu kako osvaja titulu. Polufinale protiv Beretinija podsetilo me je na neke njegove najbolje momente. Jedino je pitanje šta će biti ukoliko budemo gledali baš dug meč u nedelju - zaključio je Toni Nadal.

Danil Medvedev i Rafael Nadal će svoj duel započeti u nedelju u 09.30. U četiri međusobna duela Španac je slavio tri puta. Jednom su igrali Grend slem finale, 2019. godine na Ju-Es Openu i tada je slavio Nadal.

Nadal bititulom osvojio 21. Grend slem trofej i tako prestigao Novaka Đokovića i Rodžera Federera, dok bi Medvedev pobedom u finalu zauzeo prvo mesto na ATP listi od 21. februara.

Video: Reakcije Nadala na pitanje o Novaku: Za sve bi bilo bolje da Novak Đoković igra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    29. januar 2022 | 12:20

    Aha,cekao je da ga obaveste da ce Noleta da sklone,

  • Okj

    29. januar 2022 | 12:38

    Pa naravno kad je bio pozitivan

  • Era

    29. januar 2022 | 13:00

    Napravise junaka od Nadala,Holivud bi film napravio kako je iz kolica ustao i pobedio sve,stara zapadnjacka fora,poistovetili ga sa Rokijem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA