≫ 

Šampionka AO u miks dublu: "Srpkinja sam u srcu, ali nikada nisam razmišljala da igram za Srbiju"

Sa reprezentacijom Francuske je osvojila Fed kup

  • 6
Mladenović i Dodig to titiule na Australijan openu Foto: Tanjug/AP

Kristina Mladenović, francuska teniserka srpskog porekla, osvojila je Australijan open u miks dublu sa hrvatskim partnerom Ivanom Dodigom. To je njena druga titula u Melburnu u konkurenciji miks dublova, pošto je 2014. godine ostvarila taj uspeh u paru sa Danijelom Nestorom.

Kristinini roditelji su iz Srbije. Otac Branko, rođeni Nišlija, bio je rukometaš i 1991. godine je otišao u Francusku. Njena majka Dženita Helić rođena je u Prijepolju i profesionalno se bavila odbojkom. Mladenovićeva se rodila u Francuskoj, gde joj se toliko dopadalo da živi, da je čak sprečila tatu da potpiše za nemački klub.

Majka Dženita je ujedno i trener Kristine Mladenović, a dok je bio dozvoljen "koučing" u ženskom tenisu mogli smo čuti da ona i njena ćerka Kristina komuniciraju na srpskom jeziku. Ipak i pored toga uspešna dubl teniserka nikada nije imala upitnik pored pitanja koju će državu predstavljati.

- Ja sam dvojne nacionalnosti, ali nemam srpski pasoš jer ga nisam obnovila. Srbi su me zvali, ali nikada nije bilo pitanje da li ću igrati za Srbiju, iako sam ponosan na moje korene. Ovde sam rođena i nikada nisam živela u bivšoj Jugoslaviji. Tata je postao naturalizovani Francuz vrlo brzo. U mojoj glavi, ja sam Francuskinja, a u srcu sam Srpkinja - rekla je Mladenovićeva 2019. godine.

Kristina Mladenović je nekadašnja najbolja dubl teniserka sveta. U svojoj kolekciji trofeja ima dve titule na Australijan openu i tri na Rolan Garosu, uz dva finala Ju-Es Opena i jedno Vimbldona. Kada je u pitanju miks dubl uz dva pomenuta trofeja u Melburnu, osvojila je i Vimbldon, dok je na Rolan Garosu odigrala jedno finale, a na Ju-Es Openu joj je najveći uspeh polufinale.

Video: Novaka pogodili stihovi Oj, Kosovo Kosovo: Đoković se veselio u Budvi uz patriotsku pesmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mnogo je kume... mnogo je

    29. januar 2022 | 17:02

    Otac joj je Dragan a ne Branko i samo je igrao za Želju a inače je piroćanac.... i jako su lepo vaspitali ćerku... daleko im lepa kuća.

  • Dusan

    29. januar 2022 | 19:57

    Otac joj je Dragan iz Gnjilana sa Kosova i Metohije. Bio je golman Crvene Zvezde. BRAVO KIKI. A neka se drugi pitaju zašto ne igra za Srbiju. Bravo Lale poz od komšija iz Gnjilana.

  • Dag

    30. januar 2022 | 03:53

    Ako ti je otac srbin, ti si dušo od Srbskog Roda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA