≫ 

Najlegendarnije finale Grend slema ikada odigrano je pre 10 godina: Podsetimo se kako je Novak pobedio Nadala

O ovom meču će se pričati još dugo

  • 3
Novak Đoković - Rafael Nadal (Australijan open 2012. finale) Foto: Profimedia

Prošlo je 10 godina, a kao da je juče bilo. Na današanji dan 2012. godine Novak Đoković je savladao Rafaela Nadala nakon pet setova i gotovo šest sati tenisa i tako osvojio svoju petu Grend slem, a treću Australijan open titulu.

Đoković i Nadal su bili prvi i drugi nosioci na turniru, a to su i opravdali svojim direktnim okršajem za titulu. Već prvi set najavio je veliku borbu, pošto se igra 80 minuta, a pripao je Nadalu rezultatom 7:5. Đoković je uzvratio i osvojio drugi set sa 6:4, a zatim dominatno osvojio treći set sa 6:2. To je ujedno bio i jedini set u meču koji je trajao manje od jednog sata, tačnije 45 minuta.

Velika borba viđena je u četvrtom setu, gledali smo taj-brejk, a Nadal je nakon velike borbe dobio odlučujući gem sa 7:5 i odveo meč u peti set. Španac je na bolji način i otvorio odlučujući set i poveo sa 4:2. Novak se nije predavao, brzo je vratio brejk, a onda u 11. gemu oduzeo još jednom servis Nadalu i zatim odservirao za konačnih 7:5.

Bilo je to 100. finale u istoriji na Australijan openu, ali definitivno ono koje će se pamtiti najviše. Da je ovo bilo najbolje Grend slem finale ikada složili su se i gotovo svi veliki teniseri kao što su Boris Beker, Andre Agasi, Pet Keš, Mats Vilander, Pit Sampras, Bjorn Borg, Patrik Mekinro.

Nakon tog finala Đoković je osvojio još šest titula na prvom Grend slemu sezone, dok je Nadal ostao na jedinom osvojenom 2009. godine. Šansu da to promeni imaće sutra, kada će mu rival biti Danil Medvedev.

Video: Tako je stvoren najbolji teniser svih vremena: Mečevi koji su definisali nepobedivog Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    29. januar 2022 | 14:25

    Gledao sam ga.To je jedan od najvecih meceva u istoriji tenisa.Poceo je u 9 sati po nasem vremenu a zavrsio se u 15 sati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA