≫ 

Ludilo u Melburnu: Kirjos sa Kokinakisom učinio nemoguće, uzeo titulu Australijan opena u dublu!

Još jedna pobeda Australijanaca na prvom Grend slemu sezone

  • 3
Nik Kirjos i Tanasi Kokinakis

Foto: Tanjug / AP

Nakon što je Ešli Barti postala šampionka u ženskoj konkurenciji, nije se dovodilo u pitanje da će Australija kasnije ovog ranog popodneva proslaviti još jednu titulu na Australijan openu. Jednostavno, svi učesnici finala muškog dubla su upravo iz ove zemlje, a pomalo iznenađujuće titulu je uzeo dobro nam poznati Nik Kirjos zajedno sa svojim kolegom Tanasi Kokinakisom!

Oni su u dva seta uspeli da savladaju Metjua Ebdena i Maksa Parsela posle oko sat i po vremena borbe na "Rod Lejver areni" koja je igrala u njihovom ritmu - 2:0 (7:5, 6:4).

Najveća dvorana u Melburnu bila je potpuno podeljena, pa su se tako čuli i zvižduci, ali i odobravanje na svaki dobar potez Nika Kirjosa. Standardno, on je uspeo da napravi pravi šou i da zabavi sve koji su se odlučili da pogledaju ovaj meč.

Zanimljivo, Kirjos i Kokinakis su uspeli da osvoje titulu u juniorskoj konkurenciji na Austraijan openu u dublu 2013. godine, tako da je ovo bila svojevrsna repriza tog velikog uspeha.

Prvi set bio je u potpunosti ravnopravan. Nismo videli ama baš nijednu brejk priliku sve do 11. gema, kada je napravljena presudna razlika. Tada su Kokinakis i Kirjos stigli do dve brejk lopte na 15:40, koje nisu iskoristili, ali su potom uspeli da kroz borbu na razliku oduzmu servis rivalu. U narednom gemu su samo potvrdili brejk i osvojili ovaj period igre.

 

I drugi set je protekao uglavnom u izjednačenoj borbi. Ovoga puta bio je presudan sedmi gem, kada su Kokinakis i Kirjos stigli do 0:40 na servis rivala i potom su uspeli da iskoriste prvu set loptu. U narednom gemu jesu imali problema da sačuvaju i odbrane brejk, ali su u tome uspeli.

U narednom gemu, posle velikog ludila koje je rezultovalo time da jedan navijač čak bude izbačen sa tribina, Kirjos je sa svojim dubl partnerom stigao i do meč lopte, ali su momci sa druge strane nekako uspeli da se sačuvaju i produže meč. Ali sledeći gem je bio kraj svih njihovih nadanja, jer je moćni Nik sa Kokinakisom uzeo titulu!

Video: Dolazak Novaka digao Budvu na noge: Oduševljena masa okružila Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U

    29. januar 2022 | 13:52

    Ako ništa drugo, zaslužio je samo zbog podrške našem Novaku. Uzdam se da licemerna potuljara Nadal izgubi od brata Medvedeva. Bila bi to radost i Novaku i pored gubitka prve pozicije ATP.

  • Silvija

    29. januar 2022 | 15:50

    Ko se brine o Coroni,Novak ce je dovesti u Beograd,Masa ljudi oko njega,pa nije svako zdrav?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA