"Dolazi, sviraš za Novaka večeras!" Đoković oduševio srpskog harmonikaša: Ovu pesmu je tražio na bis

Krstomir Đurović opisao za Telegraf kako je izgledalo slavlje srpskih tenisera u Melburnu, kojima je pravio štimung

  • 14
Krstomir Đurović, Novak Đoković, harmonikaš Printskrin: Youtube/Djoker Nole

Novak Đoković je sasvim sigurno najveći srpski sportista ikada, jedan od najvećih tenisera u istoriji, a biti u društvu takve veličine u kafani privilegija je kakva se samo može poželeti.

Takvu čast imao je Krstomir Dušanović, Srbin rođen u Melburnu, koji je tokom proslave srpskih tenisera u ovom gradu bio zadužen za "štimung", jer je svirao harmoniku za Đokovića i ostale srpske tenisere.

Krstomir harmoniku svira više od 10 godina i aktivni je član Benđo Akademije, koja neguje srpsku kulturu i tradiciju u Melburnu. On je za Telegraf opisao otkud to da se uopšte našao u društvu Novaka Đokovića i kako je izgledala sama proslava i koja pesma je posebno oduševila Novaka, pa su je on i njegove kolege izvodile na "bis".

- Svirati za Novaka Đokovića je san svakog muzičara. Ali meni je, eto, san postao java. Samo sat vremena pre svirke me je nazvao moj koreograf Slobodan Benđo i rekao: "Dolazi, sviraš za Novaka večeras". Prvo sam pomislio da je u pitanju neka šala. Dobio sam adresu da dođem u restoran kod Mihaela Popovića, našeg poznatog ugostitelja iz Beograda, koji drži jedan od najekskluzivnijih restorana u Melburnu - opisao je Krstomir za Telegraf kako se uopšte našao u društvu najboljeg srpskog tenisera i njegovih kolega, a zatim je opisao i atmosferu u restoranu Mediteraneo.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Krstomir Dusanovic (@__bigsrb) on

- Kad sam stigao u restoran, tamo sam zatekao malu decu sa Benđo akademije, koja su čekala da nastupe za Novaka, svi su bili vidno uzbuđeni.  Bilo je dosta muzičara raznih profila, ali eto, Nole je izabrao najmlađe. Pevali smo "Ajde Jano" skupa sa Noletom. Toliko pozitivne energije na jednom mestu. Nole nam je tražio da ponovimo pesmu "na bis". Ovo je bilo veliko iskustvo za nas mlade ljude sa Benđo Akademije, kao i velika podrška od takve ljudske veličine kao što je Novak Đoković. Pevalo se do kasno u noć, činilo mi se kao da smo ispisivali stranice istorije zajedno sa našim Noletom - opisao je inspirisani Dušanović.

Video: Ovako se slavi, bre! Novak uz trubače pao u sevdah za srpsku Novu

Novak Đoković brani titulu na Australijan openu, koji počinje od 20. januara. Sve vesti o prvom Gren slemu sezone možete pratiti u specijalu Telegrafa o Australijan openu.

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela 2

    15. januar 2020 | 12:59

    Pre evega Nole je jedan veliki covek...ljudina velikog srca....

  • mala SNEZA

    15. januar 2020 | 13:36

    Svaka cast Novace u svakom pogledu.Kao sportisti cestitam na svim uspesima.Naravno za tako nesto ti marljivo radis da bi postigao. Ti si posebno drag zato sto nikad nisi zaboravio odakle su ti koreni.Zelim ti svu srecu ovog sveta jer zasluzujes !

  • Ssss

    15. januar 2020 | 12:56

    Jedan je Novak Djokovic!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA