Na ove tenisere se ne obraća pažnja, a mogli bi da naprave rusvaj: Dvojica su opasnost za Novaka!

Završnica muškog i ženskog turnira već dobija obrise potencijalnih šampiona i onih koji vrebaju iz senke

  • 3
Melburn, Australijan Open Foto: youtube/Australian Open TV

Prva nedelja Australijan Opena polako se primiče kraju. Novak Đoković je prikazao izuzetnu formu u prva tri kola, Rodžer Federer je bio na ivici ispadanja u 3. kolu od Džona Milmana, a nekoliko favorita završilo je učešće, poput Stefanosa Cicipasa i Roberta Bautiste Aguta.

Po njih su kobni bili favoriti iz senke, igrači koji imaju veliko iskustvo igranja na najvećim turnirima - Marin Čilić i Miloš Raonić.

I u ženskoj konkurenciji postoji nekoliko imena na koje gotovo niko nije računao pre početka turnira, a „ispod radara“ bi mogli da se privuku i do same završnice.

Marin Ćilić

Marin Čilić Foto: AP/Tanjug

S obzirom na to kakvu je karijeru imao hrvatski teniser, iznenađujuće je ovog 31-godišnjaka videti među nenosiocima. On je osvajač US Opena iz 2014. godine, vodio je svoju zemlju do finala Dejvis kupa i stigao je još do dva finala Grend slema, jednom baš u Melburnu i to pre dve godine.

Svetski broj 39. je u prvom kolu dozvolio rivalu Korantenu Muteu samo devet gemova, da bi u drugom kolu na krilima podrške sa tribina u pet setova savladao finalistu Ouklenda Benoa Pera, inače 21. nosioca.

U trećem kolu je posle velike borbe u pet setova izbacio 9. nosioca Roberta Bautistu Aguta i najavio da je mučenje iz 2019. godine prošlost i da bi mogao da bude jedno od iznenađenja turnira.

Miloš Raonić

Miloš Raonić Stefanos Cicipas Miloš Raonić; Foto: Tanjug/AP

Pažnja javnosti u Kanadi u poslednje vreme usmerena je na šampionku US Opena Bjanku Andresku, kao i na mladiće od kojih se mnogo očekuje – Feliksa Ože Alijasima i Denisa Šapovalova.

Međutim, finalista Vimbldona iz 2016. Miloš Raonić se vratio spreman da naudi svakome ko ga potceni. Pre četiri godine stigao je do polufinala, a ove godine je u prva dva kola protivnicima dozvolio samo 15 gemova, zabeleživši usput 28 asova.

Njegovu moć osetio je i 6. nosilac Stefanos Cicipas, koga je izbacio sa ubedljivih 3:0 u setovima, bez da je izgubio svoj servis. U narednom kolu igrače protiv Marina Čilića, a pobednik tog duela igraće četvrtfinale u kojem je potencijalni rival Novak Đoković.

Ukoliko Miloš uspe da zadrži visok nivo ubačenog prvog servisa, biće pretnja svakome u drugoj nedelji turnira.

Gael Monfis

Novak Đoković - Gael Monfis Gael Monfis; Foto: Tanjug/AP

Zar postoji neko ko ne bi želeo da vidi Gaela Monfisa kako stiže do završnice turnira?

Harizmatični Francuz je često bivao potcenjen zbog svoje građe, kretanja i ambicioznih udaraca.

Ovaj 33-godišnjak imao je uspehe 2008. godine kada je stigao do polufinala Roland Garosa, kao i 2016. na US Openu kada je takođe stigao do polufinala. On nije samo šoumen, što pokazuju i ovi rezultati.

Monfis nije imao problema u prve dve runde, i prilično svež je stigao do trećeg kola u kojem ga čeka kvalifikant Ernests Gulbis, i šanse da se nađe među 16 najboljih su veoma velike.

Ukoliko sačuva energiju, svetski broj 10 mogao bi još jednom da zablista na jednom od najvećih turnira.

Anđelik Kerber

Australian Open Tennis Anđelik Kerber; Foto: Tanjug/AP

Iako je 17. nosilac, Anđelik Kerber niko ne sme da potceni. Lako se zaboravlja da je Nemica tri puta osvajala Grend slem, uključujući i finale Melburna 2016. kada je savladala Serenu Vilijams, i da i te kako ima na šta da se pozove.

- Prve runde takmičenja nikada nisu lake. Nije važno da li pobedite u dva ili u tri seta, bitka sa živcima uvek je prisutna u početku - izjavila je nakon pobede protiv Prisile Hon u utorak - Naravno, lep je osećaj imati dva uspešna meča iza sebe. Podižem formu iz kola u kolo.

Korak po korak, i Anđelika Kerber se može vratiti na naslovne strane.

Video: Novak progovorio o čuvenoj velikoj trojci i njihovom rivalstvu

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA