Šumaherov sin postao šampion! Sa 19 godina osvojio takmičenje koje je njegov slavni otac sa 21

Trku pre kraja Mik obezbedio prvo mesto, u narednoj sezoni najverovatnje prelazi u viši rang, a uskoro bismo ga mogli gledati i u "najbržem karavanu"

  • 1

Sin slavnog nemačkog vozača Mihaela Šumahera, Mik, postao je šampion evropske formule 3.

Isti šampionat osvojio je i Šumaher senior, tada kao 21-godišnjak, dok je njegovom nasledniku to pošlo za rukom sa 19 godina.

Mik se osvajanjem Formule 3 automatski kvalifikovao za Formulu 1, međutim kako su trenutno u "najbržem cirkusu" mesta u timovima prebukirana, on će u narednoj sezoni najverovatnije voziti Formulu 2 šampionat.

Nemački vozač, čiji je slavni otac i dalje u komi posle pada na skijanju pre četiri godine, drugim mestom u trci na stazi Hokenhajm obezbedio je prvo mesto i titulu trku pre kraja.

Mik, koji vozi za ekipu Prema, boddove vredne titule osvojio je zauzevši drugo mesto, pa je u generalnom plasmanu ostao nedostižan za engleskog vozača Dena Tiktuma iz ekipe Motopark.

Bilo je to duplo slavlje za Mika, jer je i njegov tim ostvario trijumf u konačnom poretku u generalnom plasmanu.

Formula 3 je inače važan deo u karijerama mnogih velikih vozača kroz istoriju. Aktuelni prvak sveta Luis Hamilton se kalio kroz ovo takmičenje, kao i već pomenuti Mihael Šumaher, koji je 1990. godine osvojio Formulu 3, a godinu dana kasnije debitovao za ekipu Džordan u Formuli 1.

- Teško je rečima opisati sve ovo - bio je egzaltiran Mik posle osvajanja titule.

- Zaista sam zahvalan na ovome što mi se sada dešava, što živim san. Radimo ono što volimo, pa kada ostvarite nešto ovako, to je najveća moguća sreća - dodao je Šumaher junior, koji je iskazao zahvalnost kompletnom timu zbog činjenice da su mu pomogli da se maksimalno fokusira na trke i takmičenje i pored sve medijske pažnje koju je dobijao jer je sin slavnog oca.

- Tim stoji iza mene, ljudi sa kojima mogu da se opustim. To je bio ključ da se lakše nosim sa pažnjom koja mi se pridaje, i da se fokusiram samo na trke i na ono što volim da radim, a to je da budem na stazi i da vozim najbrže što mogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    14. oktobar 2018 | 11:19

    Šumaherovi nastavljaju ... sve čestitke i ozdravljenje za njegovog oca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA