≫ 

Skandal na trci Formule 1, umalo tuča vozača u boksu: Zaostao ceo krug, pa se zakucao u Ferštapena i ukrao mu 1. mesto! (VIDEO)

Maksu Ferštapenu faktički je ukradena pobeda u Brazilu i on se sa tim nije lako pomirio

  • 0

Britanac Luis Hamilton slavio je na Velikoj nagradi Brazila, na trci u Interlagosu, ali za to najviše treba da zahvali Estebanu Okonu, koji je napravio skandal na trci, jer nije propustio tadašnjeg lidera Maksa Ferštapena da ga prestigne, nakon što je zaostao čitav krug za njim.

Umesto toga, ušao je u klinč sa Holanđaninom i okrenuo ga na stazi, i omogućio Hamiltonu da ga pretekne.

Ferštapen je vozio najbolju trku sezone, pretekao je oba Mercedesa i oba Ferarija i sigurno je držao prvo mesto. Delovalo je da ide ka sigurnom trijumfu, a onda se desio incident sa Okonom, koji je potom kažnjen od strane organizatora sa deset sekundi u boksu.

Maks je na kraju trku završio na drugom mestu, iza novog-starog šampiona Luisa Hamiltona, koji je upisao 10. pobedu u sezoni. Na trećem mestu je bio Kimi Raikonen u Ferariju.

Feršapen se nije tako lako mirio sa skandaloznim potezom Okona, pa je po završetku trke ušao u klinč sa vozačem Fors Indije. Došlo je i do fizičkog kontakta, a veći incident sprečili su ostali članovi ekipa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA