FIA kaznila Ferštapena zbog napada na Okona! (VIDEO)

Iako je Okon izbacio Holanđanina iz trke, vozač Red Bula je kažnjen zbog svega što je uradio posle incidenta

  • 0

Vozac Red Bula Maks Ferštapen će zbog verbalnog duela sa kolegom iz Fors Indije Estebenom Okonom posle trke za Veliku nagradu Brazila i incidenta koji se dogodio, morati da odradi dva dana dobrotvornog rada za FIA.

Holandanin je bio besan posle incidenta koji se dogodio u 44. krugu, i to, u momentu kada je vodio, a Esteban Okon, koji je zaostajao citav krug, nije hteo da ga propusti. Došlo je do udesa, a onda i verbalnog duela posle trke posle koje je tuca jedva izbegnuta.

- Ferstapen je dužan da odradi dva dana dobrotvornog rada za FIA u narednih šest meseci. Posle razgovora sa vozačima i gledanja snimaka donesena je odluka o izrečenoj kazni. Osim toga, obojici vozača su izrečene opomene - stoji se u saopštenju sudija

FIA je u saopštenju istakla i da razume uzrujanost vozača Red Bula.

- Shvatamo Maksovu uzrujanost i imamo simpatije prema njegovoj strasti za takmicenjem, ali ponašanje posle utrke nije bilo primereno. Ostali vozaci iz toga treba da izvuku pouku jer slicne situacije u buducnosti necemo tolerisati.

Da podsetimo, Ferstapen je uprkos incidentu trku završio kao drugi iza aktuelnog svetskog prvaka Luisa Hamiltona, dok je u generalnom plasmanu peti sa 234 boda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA