≫ 

Petnaestogodišnji Turčin pobedio u Moto 3 trci: Da li je on novi Rosi?

Kan Oncu pobedio na trci u Valensiji na kojoj je ujedno i debitovao

  • 1

Turski motociklista Kan Oncu iznenadio je seo svet pobedom na Moto 3 trci u Valensiji. Iznenađenje je u tome što on ima samo 15 godina.

Ono što je još veće iznenađenje, je to što je debitovao na toj trci. Startovao je kao četvrti, ali se probio na treće mesto već u prvom krugu i to je održavao sve dok se drugoplasirani Marko Bezeki nije slupao, a lider Toni Arbolino je pao na 12. mesto.

Oncu se zamalo slupao u poslednjem krugu, ali je uspeo da se izvuče od pada i da završi sa četiri sekunde pre šampiona iz 2018 Horhe Martina.

Turčin je sa 15 godina i 115 dana srušio rekord engleskog motocikliste Skota Redinga iz 2008, a postao je i prvo takmičar koji je trijumfovao na debiju posle Nobura Uede 1991. godine.

Videćemo da li će Oncu postati jedan od velikana ovog sporta poput Valentina Rosija, koji nije imao tako dobre razultate u njegovim godinama jer je Rosi debitovao sa 21 godinom..

Foto: Guliver/ Mirco Lazzari gp/Getty Images

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA