≫ 

Alonso se sprema za trku koja će ga učiniti "besmrtnim": Samo jedan čovek u istoriji je to uspeo!

Dvostruki prvak sveta u formulu 1 sprema se za triplu krunu

  • 0

Fernanda Alonsa ove godine nema u Formuli 1, povukao se iz ''najbržeg cirkusa'', ali s obzirom na njegove trenutne aktivnosti, nikako se ne može reći da je u penziji.

Dvostruki svetski prvak svoju poslednju F1 trku odvozio je prošlog novembra u Abu Dabiju, ali mu nije dugo trebalo da se vrati u bolid formule 1. Ovog vikenda je u sklopu Pirellijevog programa testirao Meklarena i vozio u Bahreinu.

TROSTRUKA KRUNA MOTOSPORTA -2/3

Legenda kaže da ko pobedi na VN  Monaka, 24 sata LeMan i Indi 500 postaje besmrtan. Čuvenu ''trostruku krunu motosorta'' osvojio je do sad jedino legendarni Britanac Grejm Hil.

Grejem Hil 1969. uspeo je da osvoji triplu krunu automoto sporta Foto: Guliver/Keystone/Getty Images)

Alonso je 2006. pobedio na VN Monaka u bolidu Renoa (naredne godine je onovio uspeh u bolidu Mercedesa), a prošle godine je osvojio i pobednički pehar trke 24 sata Le Man.  12. aprila čeka ga prvo testiranje, na sigurno mu najvažnijem događaju ove godine, Indi 500.

Fernando Aonso sa pehorom pobednika VN Monaka u opremi Renoa 2006. Foto: Guliver/Paul Gilham /Getty Images

Iako mnogi sve ove vožnje tumače kao zabavu, Alonso naglašava kako to nije slučaj.

- Ne radim to zbog zabave. Ponekad kad testiram čitam stvari poput ‘drago nam je da se zabavljaš, ali molim te vrati se u F1’, kao ‘molim te vrati se svom pravom poslu’ jer je ovo zabava.

NE RADIM OVO ZBOG SLAVE, VEĆ ZBOG TEŽINE

- Ne zabavljam se, kad isprobavam ova vozila nemam pojma. Moraju mi govoriti šta da radim. Pun gas i kočenje istovremeno, u stilu relija, to su stvari koje učite od nule. Definitivno ulažem puno truda u svaki izazov koji isprobam, puno je tu učenja. Ne radim to zbog zabave, radim to zbog težine, zbog izazova i nade da ću time postati bolji vozač. - ističe Fernando Alonso.

Glavni cilj mu je dokazati da je najbolji vozač na svetu, nešto za što Alonso smatra da u F1 nije moguće bez pravog bolida.

- Mislim da jesam (najbolji). Verujem da svi (u F1) misle da su najbolji, ali to je teško dokazati, pogotovo u F1, gdje ako nemate dobar bolid, to ne možete dokazati.

- Bio sam vrlo konkurentan mnogo godina u F1, dovoljno srećan da osvajam prvenstva. Čak je moja posljednja sezona verovatno bila moja najjača s 21-0 protiv timskog kolege (Štofela Vandornea u kvalifikacijama), nešto što nikad pre u karijeri nisam napravio. -kaže Alonso

2018. Alonso je obedo na trci 24 sata Le Man Foto: Guliver/Ker Robertson /Getty Images

Alonso će u julu napuniti 38 godina, stoga se mnogi pitaju do kad će Španac voziti moto trke.

- Dok god imam snage za to i dok god se osećam konkurentnim. Možda jednog dana uskočim u F1 bolid i neko će u istom bolidu biti brži od mene. Ili uskočim u neki drugi bolid i neko je brži od mene u istom bolidu. Koliko ja znam, to se dosad nikad nije dogodilo, stoga ću nastaviti da vozim. - samouveren je Alonso.

VIDEO: Za njega ne postoji kraj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA