≫ 

Botasu se vratilo za prošlogodišnji maler u Bakuu, Finac pobedom do prvog mesta u generalnom plasmanu F1! (VIDEO)

Kolo sreće se okrenulo

  • 0

Vozač Mercedesa Valteri Botas potvrdio je svoju dobru formu u Bakuu pobedom na trci za Veliku nagradu Azerbejdžana.

On je posle subote kada je obezbedio pol poziciju, svoje startno mesto opravdao i na trci gde je trijumfovao ispred timskog kolege Luisa Hamiltona sa sekundom i po prednosti.

Treći je bio Nemac Sebastijan Fetel u Ferariju, a četvrti Maks Ferstapen u Red Bulu.

Botas i Hamilton su vodili kolo u totalno drugačijoj trci nego lani. Hamilton je tada, kao i više puta tokom karijere srećnim okolnostima došao do prvog mesta, iako je Botas bio na putu do pobede.

Prošle godine je Sebastijan Fetel pogrešio u krivini, Botasu je zbog krhotina na stazi stradala guma i Britanac se radovao ispred Nemca i Serhija Pereza.

Ovog puta je Hamilton u naletima i napadima na Botasa napravio grešku i time malo olakšao posao klupskom kolegi da dođe do obede. Obrni-okreni, pobeda je otišla istom timu.

U borbu za podijum se tokom trke umešao jučerašnji tragičar Šarl Lekler koji je u osmoj krivini u subotu izleteo sa staze i zakucao se u zaštitnu ogradu.

Sa osmog mesta u kvalifikacijama je stigao do prvog i proglašen je , ali nije uspeo da ga zadrži i na kraju je završio kao peti iza Ferstapena.

Šesti je bio Perez, sedmi Sainc, osmi Noris, deveti Strol, a deseti Raikonen. Ovo je Botasu bila druga pobeda ove sezone u četiri trke, a ukupno peta u karijeri.

Njome je stigao do prvog mesta u generalnom plasmanu i ima bod prednosti u odnosu na Hamiltona. F1 karavan se nastavlja u Španiji, 12. maja.

VIDEO - Drumska strela, najbrža srpska formula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA