≫ 

Muđelo se trese od emocija! Petrući za 0.043 sekunde pobedio Markeza, prvu pobedu zalio suzama (VIDEO) (FOTO)

Veliki dan za italijanskog motociklistu

  • 0

Veliki i do sada najveći dan u životu za Danila Petrućija, italijanski motociklista ostvario je prvu pobedu u karijeri, i to pred svojim navijačima na trci u Muđelu!

Posle 125 trka na kojima je startovao, Petrući je svoju mašinu prvi put u karijeri dovezao ispred konkurencije preko ciljne ravnine, uz dramu u foto finišu rame uz rame sa Špancem Markom Markezom.

Italijan i Španac su u ciljnu ravninu ušli gotovo poravnati, drama je bila na vrhuncu pred poslednje parče staze. Petrući je uspeo da odbije nalet opasnog Markeza i prođe za pola točka ispred - tačno 0.043 sekundi brže od rivala!

Koliko je samo srećan bio vozač Dukatija svedoči i bura emocija odmah pošto je završio trku, još na motoru je plakao kao malo dete.

Sjajan dan za Italijane kompletirao je još jedan vozač Dukatija Andrea Doviciozo.

Italija, Moto GP Petrući slavi svoju prvu pobedu u Moto GP šampionatu Foto: AP/Tanjug
Italija, Moto GP Pobednička pesnica visoko uzdignuta: Petrući na podijumu otpozdravlja navijačima Foto: AP/Tanjug
Italija, Moto GP Pobedu je prvo zalio suzma, pa šampanjcem: Petrući u tradicionalnoj pozi pobednika trke Foto: AP/Tanjug

I intoniranje italijanske himne pred svojim navijačima Petrući je ispratio sa mnogo naboja, zaplako je i na podijumu.

Što se tiče same trke, Petrući je veći deo iste proveo na liderskoj poziciji, preuzeo je vođstvo u 11. krugu ispred četvorice konkurenata koji su se odvojili od ostatka karavana. Petrućija su pratili Dovicioso, Markez, Aleks Rins i Džek Miler.

Delovalo je da će Petrući posustati kada je prepustio prvo mesto Doviciosu u 20. krugu, no bilo je to samo za kratko, pošto je ubrzo uspeo da povrati čelo. Ipak, prava drama je tek usledila: Dovicioso je ponovo preuzeo lidersku poziciju, i to na startu poslednjeg kruga, međutim kobno je pogrešio u jednpj krivini u kojoj se našao između Markeza i Petrućija, a potonji iz svega profitirao za povratak na prvo mesto.

Španac je potisnuo Doviciosa na treće, i krenula je borba "jedna na jedan" u samoj završnici trke, koju je, na veliku radost domaće publike, dobio Petrući.

Markes na čelu generalnog plasmana sada ima 115 bodova, a prate ga Doviciozo sa 103 i Rins sa 88.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA