≫ 

Sve četiri gume za 01.91 sekundu?! Red Bul postavio novi rekord Formule 1 (VIDEO)

Brze ruke u mehaničara bile su na bolidu Maksa Ferštapena

  • 1
Red Bul pit stop 1,91s , Maks Ferštapen printscree: YouTube/Formula1

Gledali smo napokon dobru trku Formule 1 ovog vikenda u Britaniji. Trku su obeležili mnogobrojni dueli Maksa Ferštapena sa Ferarijevim bolidima, međutim boks Red Bula je odneo svu slavu trke jer je postavio svetski rekord u brzini obavljenog posla.

Naime, u velikoj drami za poziciju u 14. krugu, i Ferštapen i Lekler istovremeno su ušli u boks. Vozač Ferarija je bio ispred, a ljudi u boksu su odradili dobar posao za 2,9 sekundi.

Međutim, boks Red Bula je učinio nešto što niko nikad nije pre. Postavili su novi svetski rekord u brzini odrađenog zadatka u pit-stopu. Čitav ''servis'' je obavjen je za neverovatnih 1,91 sekundu: za to vreme promenjene su sve četiri gume, skunute stare i stavljene nove i Maks je krenuo dalje.

Lekler je bio iznenađen kada je odmah do sebe video Austrianca, koji je uspeo već u pit-lejnu da izađe ispred jega, što je odmah iskoristio i po izlasku na stazu.

Šta vi možete da uradite za 1,91 s?

VIDEO: Takmičio se u brzom ispijanju piva, pa umro

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    17. jul 2019 | 14:30

    Oduvek sam se divio formuli jedan, ne zbog same voznje, ve bas zbog ovih vulkanizera, pokazuju jednostavno da roboti nikad nece moci da zamene ljude. Vrhunski...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA