≫ 

Ludnica u Monci! Ferari slavio na svom terenu: Lekler izdržao paklen napad Hamiltona (VIDEO) (FOTO)

Vozač iz Monaka zabeležio drugi uzastopni trijumf

  • 0
Formula 1, Monca Foto: AP/Tanjug

Vozač Ferarija Šarl Lekler ostvario je drugu pobedu zaredom u sezoni, pošto je trijumfovao na trci za Veliku nagradu Italije na stazi u Monci.

Posle prošlonedeljnog trijumfa u Belgiji, u 14. trci ove sezone u Formuli 1, Lekler je iza sebe ostavio Valterija Botasa u Mercedesu i timskog kolegu Luisa Hamiltona, koji je bio treći.

Bila je ovo prva pobeda Ferarija u Monci, na domaćem terenu još od 2010. godine.

Formula 1, Monca Šarl Lekler slavi trijumf u Monci; Foto: AP/Tanjug

Lekler je imao pol poziciju i na kraju je uspeo da dođe do trijumfa, za koji je morao ozbiljno da se namuči, jer su ga vozači Mercedesa konstantno pritiskali, pre svega aktuelni šampion Luis Hamilton.

U jednom momentu je prilikom napada Hamiltona, Lekler zavorio Britancu prolaz i praktično ga izgurao sa staze, za šta je samo opomenut od strane organizatora trke.

Hamilton nakon toga nije imao novu šansu da napadne vozača Ferarija, a desetak krugova pre kraja je napravio grešku, kada je nastavio pravo na startno-ciljnom pravcu, umesto da skrene. To je iskoristio njegov klupski kolega Valteri Botas i preuzeo je drugo mesto. Pokušao je i Finac da napadne ugrozi Leklera, ali pravi napad nije imao, te je situacija na pobedničkom postolju ostala nepromenjena do kraja - Lekler - Botas - Hamilton.

Ferari slavi prvu pobedu posle 9 godina u Monci, a drugi vozač Ferarija je imao trku za zaborav, pošto je zbog greške i neoprezne vožnje kažnjen, da bi na kraju trku završio na 13. mestu.

Iza pobedničkog postolja zavšila su dva vozača Renoa - Danijel Rikjardo i Niko Hulkenberg. Trećeplasirani u generalnom plasmanu Maks Ferštapen završio je tek na 8. mestu.

Šampionat u Formuli 1 nastavalja se 22. septembra kada je na programu Velika nagrada Singapura.

Formula 1, Monca Ferari odoleva napadima dva Mercedesa; Foto: AP/Tanjug

Luis Hamilton je i dalje ubedljivo prvi u generalnom plasmanu sa 284 bodova, drugi je njegov kolega iz Mercedesa Valteri Botas sa 221, treći je Maks Ferštapen iz Red Bula sa 185, pa slede dva Ferarija - Šarl Lekler sa 182 i Sebastijan Fetel sa 169 bodova.

U konkurenciji konstruktora Mercedes ima još ubedljiviju prednost sa 505 bodova na prvom mestu, prati ih Ferari sa 351, a treća je Red Bul Honda sa 266 bodova.

Formula 1, Monca Navijači Ferarija u transu; Foto: AP/Tanjug
Formula 1, Monca Šarl Lekler sa svojim timom slavi trijumf; Foto: AP/Tanjug
Formula 1, Monca Lekler na pobedničkom postolju ispred Valterija Botasa i Luisa Hamiltona; Foto: AP/Tanjug
Formula 1, Monca Pobednik Monce sa peharom; Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA