≫ 

Počela je bitka za Šumahera: Prebačen je u bolnicu u Parizu, sledi operacija koja je najveća šansa!

Legendarni vozač Formule 1 i dalje se bori da se oporavi od teške povrede glave iz decembra 2013. godine

  • 15
Mihael Šumaher Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Mihael Šumaher, bivši višestruki šampion Formule 1, primljen je u bolnicu u Parizu na tajno lečenje, javili su francuski mediji.

Italijanska Gazeta otkrila je i o čemu je reč. Naime, Šumaher je u ponedeljak stigao na odeljenje za kardiologiju u bolnicu Žorž Pompidu u pratnji desetak ljudi, a razlog je transfuzija matilnih ćelija.

DOVEZEN SA PLATNOM PREKO TELA I GLAVE, LEČE GA NAJUGLEDNIJI PROFESORI HIRURGIJE

Mihael Šumaher Mihael Šumaher; Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images

Lečenje bi trebalo da protekne u strogoj tajnosti, kao što je i sve oko Šumahera od kako je doživeo nesreću u francuskim Alpima u decembru 2013. godine, kada je upao u komu posle teških povreda glave i mozga, nakon što je udario u kamen.

Šumaher je u bolnicu stigao u vozilu hitene pomoći žuto-plave boje, ženevskih registarskih oznaka, uz pratnju lekara i njihovih asistenata. Prisutan je bio i profesor Žerard Sailan, vrhunski stručnjak u ortopedskoj i traumatološkoj hirirgiji, koji je inače i lični prijatelj Mihaela Šumahera.

Dok su dovozili Šumahera, telo mu je bilo potpuno pokriveno plavim platnom, uključujući i lice, radi zaštite privatnosti.

Zahvat bi trebalo da uradi poznati kardiolog, profesor Filip Menaš, koji je član odbora Instituta za mozak i kičmenu moždinu., jedan od pionira u lečenju terapijama matičnih ćelija.

Kako navode mediji, lečenje bi trebalo da započne u utorak, a već u sredu bi Šumaher trebalo da napustii bolnicu.

DVA PUTA DOLAZIO U PARIZ U STROGOJ TAJNOSTI

Mihael Šumaher Foto: Guliver/Robert Cianflone/Getty Images

Francuski novinari otkrili su da je Šumaher u poslednje vreme najmanje dva puta bio u Parizu tokom proleća. Ovaj zahvat je trebalo da bude obavljen još u julu, ali je odložen zbog neočekivanog zdravstvenog problema.

Misterija oko Šumaherovog zdravlja i dalje je prisutna od kako je doživeo nesreću 29. decembra 2013. godine. Svaki njegov dolazak obavlja se kao da je šef države, u tajnosti, nekada helikopterom, pod lažnim imenom i uz pouzdan medicinski tim koji nikada ništa ne otkriva javnosti.

I DALJE SE NIŠTA NE ZNA O NJEGOVOM STANJU

Supruga Mihaela Šumahera Korina Korina Šumaher, supruga Mihaela Šumahera; Foto: AP/Tanjug

Šumaher je nesreću doživeo nakon što je udario glavom o stenu. Dovezen je u bolnicu u Grenoblu sa teškim povredama glave. Odmah je operisan, ali je njegovo stanje ostalo kritično. Nakon dve operacije i četiri nedelje veštačke kome i nekoliko meseci na intenzivnoj nezi, Šumaher je bolnicu u Grenoblu napustio u junu 2014. godine, a zatim je prebačen u bolnicu u Lozani, posle čega je prebačen na kućno lečenje u svom domu na obali Ženevskog jezera.

Njegova raskošna vila pretvorena je u visokotehnološki centar za lečenje najsavremenijim tretmanima. Skoro šest godina od njegove nesreće, gotovo ništa se ne zna o njegovom stvarnom zdravstvenom stanju, osim povremenih izjava njegovih bliskih prijatelja koji ga posećuju, poput nekadašnjeg direktora Ferarija Žana Toda. Za to je najzaslužnija njegova supruga Korina, koja sve informacije drži daleko od očiju javnosti.

Podsetimo, Šumaher je najuspešniji šampion Formule 1 i rekoreder sa 7 osvojenih titula. Iza njega su legendarni Argentinac Huan Manuel Fanđo sa 5, koliko ima i Luis Hamilton, koji je na dobrom putu da osvoji i šestu u ovoj sezoni i tako se približi legendarnom Nemcu.

VIDEO: Za njega ne postoji kraj! Šumaher proslavio 50. rođendan, a poklon od Ferarija mami suze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miljan

    10. septembar 2019 | 08:03

    Sa srecom sampione,da se sto brze oporavis!

  • Teo

    10. septembar 2019 | 09:28

    Šta to znači " kao da je šef države"? Šefova država koliko hoćete, a Šumaher je jedan. A i leči se o svom trošku, tako da je poređenje jako ružno.

  • lidl

    10. septembar 2019 | 08:41

    ajde sumi.....velike si bitke i trke vodio i pobedio..mozes i ovu ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA